qtf Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Mam pewien problem u siebie z nagłym brakiem sygnału z karty graficznej. Sprawa wygląda tak: podczas grania w Lineage 2 po nieokreślonym czasie (na oknie logowania, po 3h gry - rożnie) monitor nagle traci sygnał od karty. Pokazuje się napis o brakującym sygnale i kaplica. Jedyny ratunek to restart. Zrobiłem testy w 3dmarku i w BurnIn test. Wszystkie zostały zaliczone. Teraz co mam w piecyku: C2D E8200 2,66 GF 8800GT od Gigabyte na chłodzeniu standardowym (zalman) Corsair VX450W. Na kracie jest położona świeża pasta termoprzewodząca, slot PCI wyszorowany. Sterowniki prosto ze strony nvidia, system XP 32bit pro z sp3 Cały czas miałem nadzieje ze po formacie problem zniknie (syf w rejestrze itp.) jednak dzisiaj postawiłem świeżo system i problem dalej występuje. SS z everesta i RealTemp http://i46.tinypic.com/ba7ua.jpg Tutaj pytanie, czy wartosci przy 12V i –12V nie sa zbyt niskie? Jakies pomysly? Edytowane 12 Grudnia 2009 przez qtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Napięć nie mierzy się programami tylko miernikiem !!! Kup / pożycz jakiś miernik i sprawdź napięcia na linii +12 V ( w molexie jest ,ale który pin to nie wiem ) . Możesz też poodpinać wszystkie zbędne urządzenia ( jak masz kilka kości ram to zostaw tylko 1 , odepnij dodatkowe dyski , napędy DVD/CD/BR , czytniki kart pamięci , kartę muzyczną jak masz zewnętrzną ) . Zostaw tylko CPU , 1 kość ram , hdd z systemem i kartę grafiki , całą resztę poodpinaj lub powyłączaj w biosie . Albo zasilacz pada albo coś jest z kartą . A tak poza tym jest już temat o 8800GT Edytowane 12 Grudnia 2009 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zasilacz nie . Jak juz to byś miał restart kompa. Wina karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...