Ghostman Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam Mam taki problem Jak podłączam komputer stacjonarny do telewizora to w żadnej rozdzielczości nie jest prawidłowo wyświetlany obraz i jedyną najbliższą prawidłowości jest 1042x786. Jak daję taką która powinna być teoretycznie np 1042x600 lub 1280x720 lub 1920x1080 to albo wogóle nic nie widać albo obraz jest przesunięty lub masakrycznie spłaszczony. Jak podłączam laptopa i przełączam tak, żeby wyświetlał tylko na telewizorze obraz to efekt jest ten sam tylko, że nawet nie mam możliwości zmiany rozdziałki.Laptop i telewizor mają 16:9 wiec nie powinno być problemu. Jeśli ustawie duplikat to na lapku sie od razu robi 4:3 i z boku czarne pasy, a na telewizorze spłaszczenie obrazu. Dlaczego tak sie dzieje, że nie moge maksymalnej rozdziałki 1920x1080 ustawić chociaż telewizor obsługuje standard 1080p. W telewizorze nie ma możliwości ustawiania rozdziałki. Używam kabla d-sub. Telewizor to Panasonic TX-37LZD80F. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 instrukcja panie kolego sie kłania od tv - pewnie nic innego po dsub nie przyjmie wiec jak nie masz dvi/hdmi w lapku to zapomnij.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Pozwolę się sobie przyłaczyć do pytania bo zbierałem się pare m-cy i nic :D U mnie podobny problem ale wszystko powiinno grać dobrze: 8800GS z HDMI, kabel hdmi-hdmi do Samsunga 32" LCD, w/g instrukcji FullHD. Więc dlaczego nie mogę ustawić mu FullHD? Objawy takie same jak u kolegi wyżej, uciena obraz, przesuwa, nie wyświetla całości. Po dostosowaniu w sterach NVidii, a dokładnie ustawieniu ram obrazu, wyrzuca mi rozdzielczość (nie pamiętam już dokładnie) coś około 1180x760 czy coś w ten deseń. W każdym razie zupełnie inna niż HDReady lub FullHD. Fakt, że po dostosowaniu śmiga super, ale....niesmak pozostaje i niewiadoma, dlaczego tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 rozdziałka i odświeżanie ustaw jak należy - nie posiadam nvidii by sprawdzić jak to działa no i kwestia wyboru wyświetlacza nadrzednego albo wyłączenie mniejszego który może nie pozwolić na ustawienie natywnej rozdziałki w niektórych trybach Jesli mam być szczery to zrobili z tym mega burdel - ani to nie działa jak należy ani to wygodne ani nic - syf kiła i mogiła tak naprawdę tym bardziej że w nowych systemach nie ma możliwości wybrania ekranu który będzie urządzeniem dla full screen co juz jest potężnym bublem ale to dzięki śmieciom od drm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...