Skocz do zawartości
_Vip_

8K7A+ do reanimacji

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie wytargalem zszafy mojego starego epox'a 8K7A+ na AMD761.Plyta ma padniety bios.Po podlaczeniu do kompa zaczynajasie krecic wiatraczki ,wyswietlacz wskazuje ze wszystko jest OK,ale plyta nie wydajezadnych dzwiekow i co najwazniejsze nie podnosi sie.Da sie z tym cos zrobic,czy wywalic badziewie na smietnik :?: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wytargalem zszafy mojego starego epox'a 8K7A+ na AMD761.Plyta ma padniety bios.Po podlaczeniu do kompa zaczynajasie krecic wiatraczki ,wyswietlacz wskazuje ze wszystko jest OK,ale plyta nie wydajezadnych dzwiekow i co najwazniejsze nie podnosi sie.Da sie z tym cos zrobic,czy wywalic badziewie na smietnik  :?:  :wink:

Jak jesteś pewien że tylko padł bios to przeflaszuj go "na gorąco" i po kłopocie.

A tak dla przypomnienia:

Znajdujesz inną płytę z taką samą kością biosu (nie musi być tej samej firmy), włączasz tamtą potem podmieniasz kości biosu i flasciach!esz tą kość zwaloną dobrym biosem. Ot tyle.

Ewentualnie możesz dać do programowania ale to wyjdzie 20-50 pln (zależy gdzie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro czasem reklamuje się ktoś od flashowania biosów. 15 zł bierze więc myślę, że warto.

jest jeszcze sposób. opisany w Enter Power, że wkłądasz do kompa dyskietkę startową z odpowiednim autoexec'iem z poleceniem flashu biosa, jakieś parametry dopisujesz żeby nie pytał o nic i wio. czasem pomaga bo ta niezapisywalna część biosu ma taką funkcję w razie niepowodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...