stasimon Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam Szukałem odpowiedniego dla mnie monitora i chcę zakupić jeden z tych dwóch. Ten pierwszy jest fullHD a drugi ma rozdzielczość natywną 1680x1050. Mój laptop umożliwia rozsądne granie tylko do rozdzielczości 1280x800. Zatem najbardziej mi zależy na jakości skalowanego obrazu. Pulpit może być wyświetlany w natywnej, nie będzie mi to przeszkadzać nawet jeśli będzie to 1080p. Tylko jak to będzie w grach w rozdziałkach niższych? Lubię pograć w stare gry jak Starcraft który działa jednak w 640x480. Czy da sięgrać w tak niskiej rozdziałce czy raczej będzie niewyraźna, rozmazana papka? Kolejną rzeczą jest Sat TV, mam kartę Skystar 2 i oglądam na niej programy satelitarne które jak wiadomo mają również niską rozdziałkę. Który zatem monitor bardziej trafi w moje wymagania? pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 według mnie powinieneś wybrac LG w2254 - ze względu na niższą rozdzielczośc. dzięki temu obraz jak będzie wyświetlany w mniejszej rozdzielczości bedzie nieco lepszy niż na full HD (ale i tak będzie rozmazany, tak więc o dobrej jakości zapomnij) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...