Skocz do zawartości
Mardok

Logitech - Zacinający Się Kursor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, no więc próbowałem napisać w temacie "Profesjonalne myszki - rozmowy, opinie, porady" ale po 6 dniach czekania na jakąkolwiek odpowiedź dałem sobie spokój... Problem wygląda tak : Jadę sobie myszką jak to każdy z nas robi z punktu A do punktu B nagle kursor staje i pojawia się nie tam gdzie planowałem zazwyczaj za daleko, sytuację ciężko mi opisać ale chodzi o "zacinanie się kursora" o ile takiego określenia w ogóle można użyć. Po opisaniu problemu mam nadzieję wystarczająco opisowo pora na pytanie, co z tym fantem zrobić ? Kilka szczegółów czyli mysz z podpisu : MX Air, podkładka : blat biurka, i co ciekawe ów problem zdarza się "raz na jakiś czas", natomiast co do mojej "podkładki" jakakolwiek inna myszka nie miała z nią problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam mx air , próbowałeś podłączyć nadajnik od myszki w inne usb ? myszka jest laserowa i to bardzo dobra laserowa wiec wszystko jedno jaka podkladkam, u mnie wystepowal podobny problem ale jak operowalem myszka w powietrzu podlaczylem do usb ktore jest niczym nie zasłonięte i wszystko dziala idealnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam mx air , próbowałeś podłączyć nadajnik od myszki w inne usb ? myszka jest laserowa i to bardzo dobra laserowa wiec wszystko jedno jaka podkladkam, u mnie wystepowal podobny problem ale jak operowalem myszka w powietrzu podlaczylem do usb ktore jest niczym nie zasłonięte i wszystko dziala idealnie

Nie próbowałem, a sprawdzę, dzięki za radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jesli to nie pomoze to sprawdz podlaczajac nadajnik od myszki do jakiegos huba usb najlepiej jak bedzie mial swoje zasilanie tak tez testowalem i najlepszy wynik jest w tej konfiguracji ( nic sie nie zacina i zasieg jest bardzo duzy)

ps. ogladalem twoj pulpit skad masz takie fajne gadgety na pasku bocznym bardzo ladnie sie prezentują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jesli to nie pomoze to sprawdz podlaczajac nadajnik od myszki do jakiegos huba usb najlepiej jak bedzie mial swoje zasilanie tak tez testowalem i najlepszy wynik jest w tej konfiguracji ( nic sie nie zacina i zasieg jest bardzo duzy)

ps. ogladalem twoj pulpit skad masz takie fajne gadgety na pasku bocznym bardzo ladnie sie prezentują

Nie mam takowego HUB'a i szczerze powiedziawszy wolał bym nie musieć mieć, póki co przełożyłem w inny port USB i testuję.

Natomiast co do "PS" tu jest wszystko opisane : http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3395204

EDIT:

Nie chcę krakać ale chyba tak banalna rzecz jak zmiana portu pomogła ! Tak czy siak testy trwają !

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry przepraszam za post pod postem ale ku wiadomości wszystkich mających wyżej opisany problem stwierdzam iż żeczywiście zmiana portu USB pomogła ! Natomiast co do samej myszy jestem bardzo pozytywnie zaskoczony no może poza czasem na baterii bo 3dni to trochę za mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry przepraszam za post pod postem ale ku wiadomości wszystkich mających wyżej opisany problem stwierdzam iż żeczywiście zmiana portu USB pomogła ! Natomiast co do samej myszy jestem bardzo pozytywnie zaskoczony no może poza czasem na baterii bo 3dni to trochę za mało.

Mi niestety zmiana portu usb nie pomogła a mam 10 gniazd:/. Kursor zaczyna sie zacinać po jakimś czasie gdy steruje kursorem z "powietrza" ktoś ma jakąś rade??

Edytowane przez sturnus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi niestety zmiana portu usb nie pomogła a mam 10 gniazd:/. Kursor zaczyna sie zacinać po jakimś czasie gdy steruje kursorem z "powietrza" ktoś ma jakąś rade??

Niestety ale posiadaczy tegoż że gryzonia jest niewielu, od siebie nic nowego nie dodam gdyż moje problemy rozwiązała zmiana portu USB. Dodatkowo zauważyłem że ta myszka nie lubi za bardzo "być z kimś na HUB'ie" i preferuje jak jest sama, przynajmniej u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak używasz Windows 7 w wersji 64bit spróbuj tego :

My Mx Air mouse, which works perfectly with Win XP was virtually unusable with Windows7 64bit. It would appear, after searching the internet, that many users are having the same problem. I tried various solutions offered by users but to no avail. Finally I managed to get my mouse working. So here is what I did.

1) Download and install Setpoint version 4.8 (as advised by Logitech)

2) Go to the Mouse Game Settings tab

3) Under the Speed and Acceleration options select OS implementation

4) Done

N.B. It seems the Setpoint implementation has a few incompatibilities with Win7 64.

Hope it works for you.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi