Caleb Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Otóż, posiadam internet z kablówki obsługiwany przez Motorole SB5010E i postanowiłem podzielić go na PC (kabel, stacjonarka) oraz laptopa (Wireless). Kupiłem zgodnie z rekomendacjami router Ovislink WL-1600 GL (standardowy soft) i teraz głowię się jak to poprawnie skonfigurować. Fizycznie urządzanie wykrywa połączenie (dioda Connected), wchodzą na stronę routera konfiguruję przez okno szybkiej instalacji – wprowadziłem co trzeba, test niby OK, wszystko spoko, ale internet nie śmiga – pytanie, co dalej? IP mam statyczne, więc w odpowiednich polach wprowadziłem adresy, niemniej nadal [gluteus maximus] – prosiłbym kogoś doświadczonego o pomoc :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Może musisz sklonować MAC'a karty sieciowej do której podłączony był modem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 a mac adres karty sklonowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) a mac adres karty sklonowales?Mowiac szczerze, to nie - skad go pobrac? :oops: Ok, mam cos takiego (strona routera Motoroli) HFC MAC Address CPE USB MAC Address Edytowane 21 Grudnia 2009 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) Pewnie tam gdzie wpisywałeś ustawienia adresu IP i maski jest opcja Clone MAC, wystarczy to nacisnąć a adres z karty sieciowej do której jest podłączony ruter zostanie pobrany. edit: Ja mam Linksysa WRT54G i tam opcja klonowania wygląda tak, nie wiem jak ma się to do twojego Ovislink WL-1600 GL, ale pewnie znajdziesz. Powinno to wyglądać tak Edytowane 21 Grudnia 2009 przez dewastator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 No prosze- dziala! Dzięki chłopaki - na was zawsze można liczyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...