SET2003 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Prubowałem wszystkich kombinacji przestawiałem w inne PCI i nic jak włorze k.sieciową i tv wszystko działa dopuki nie włorze kabla od anteny i sieciuwki no wał jak diabli mam płyte główną msi kt3v jak karyt są osobno to wszystko działa jak macie jakiś pomysł to napiszczie a bym zapomiał karta sieciowa to MINT realtek a TV to PIXEL VIEW na conexancie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 1) Karta TV do ostatniego PCI (najdalej od AGP) - Karta LAN do pierwszego PCI 2) W biosie wyłącz wszelkie zbędne porty COM, USB itd. 3) sprawdź z jakich przerwań korzystają obie karty i staraj się uzyskać konfigurację przy której żadna z nich nie ma konfliktu przerwań z inną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 kurde prubowałem włorzyć tak jak pisałeś i nic nadal tosamo ale nieprubowałem jeszcze z odłączeniem poryów COM itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 a jeszcze co to są te przerwania ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 tak jak poprzednik napisal powylaczaj w biosie wszystkie niepotrzebne comy, lpt, wejdz w windowsie do menedzera urzadzen i zobacz jakie kazde urzadzenie ma przerwanie - nie powinny sie zadne na siebie nakladac, jezeli sie nakladaja to wylookaj nieuzywane przerwanie i w biosie wymus aby ktores z urzadzen je mialo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ale napiszcze mi jak dokładnie zprawdzić te "przerwanie" wiem gdzie jest menadzer urządzeni ale niewiem jak to sprawdzić napiszcze mi krok po kroku <plizzz> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 W menadzeze urzadzen wejdz na wlasciwosci danego sprzeta, tam masz wszystko wypisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 A ja uważam, że to nie wina przerwań. Skoro jaja zaczynają się dziać dopiero gdy podłaczy kable. Być może karta TV wydziela jakieś zbyt duże zakłócenia? Gdzieś widziałem instrukcję jak to zredukować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 A ja uważam, że to nie wina przerwań. Skoro jaja zaczynają się dziać dopiero gdy podłaczy kable. Być może karta TV wydziela jakieś zbyt duże zakłócenia? Gdzieś widziałem instrukcję jak to zredukować. Jeżeli to dzieje się dokładnie w momencie włożenia kabla antenowego (sieciowego) - to rzeczywiście, ja jednak sądzę że problemy występują w momencie rozpoczęcie korzystania z tych urządzeń (w końcu oddzielnie działają). PS w obu przypadkach (kabel sieciowy, kabel antenowy) niezbędne jest bardzo dobre uziemienie obudowy komputera! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Sprawdziłem sam TV jednak robi ten problem więc jestem skłonny myśleć ze to przepięcie z kablówki niewiecie jak to zniwelować bo jak łorze kabel to po jakiś 10 min i niemusze urzywać TV normalnie samoistnie restartuje kompa i jest taki dzwiek zgłośnika no musze wam to jakoś przectawić "TTTTTTTTTUUUUUUUUTTTTTTTTUUUUUUUU" :D są takiej samej długości tylko inna tonacjia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 e no napiszcie czekam a wy co leniu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ecie plizzz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 nie bardzo rozumiem, rozjasnij sprawe z tym restartowaniem :? btw masz uziemiona bude? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 no dobra opisze wam jeszcze raz dokładnie i pokoleji 1)mam samą karte TV 2)mam włorzony kabel od anteny 3)po paru minutach komp się wyłancza nawet niemusi czasem dojść do windozy 4)no poprostu uwarzam ze kabel od anteny robi przepięcie i wyłancza kompa i słychać tylko z głośniczka "TTTTTTTUUUUUUUTTTTTUUUUUU" 5)załanczam kompa po tym wyłączeniu inormalnie po 10 sekundach gasnie kom 6)jak wyćiągne kabel od kablówki karta TV jest nadal w kompie wszystko chodzi oprucz TV (bo niejest podłączony do anteny) moje sugestie to napewno kablówka zwiększyła sygnał nadawania ale mogę się mylić a no właśnie jak uziemić koma napiszcie ?? oczekuje odpowiedzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 no dobra opisze wam jeszcze raz dokładnie i pokoleji 1)mam samą karte TV 2)mam włorzony kabel od anteny 3)po paru minutach komp się wyłancza nawet niemusi czasem dojść do windozy 4)no poprostu uwarzam ze kabel od anteny robi przepięcie i wyłancza kompa i słychać tylko z głośniczka "TTTTTTTUUUUUUUTTTTTUUUUUU" 5)załanczam kompa po tym wyłączeniu inormalnie po 10 sekundach gasnie kom 6)jak wyćiągne kabel od kablówki karta TV jest nadal w kompie wszystko chodzi oprucz TV (bo niejest podłączony do anteny) moje sugestie to napewno kablówka zwiększyła sygnał nadawania ale mogę się mylić a no właśnie jak uziemić koma napiszcie ?? oczekuje odpowiedzi :D Uziemić - połączyć obudowę komputera przewodem elektrycznym z jakimś metalowym obiektem połączonym z Ziemią :) najprościej z kaloryferem. Najlepiej by uziemienie było w gniazdku, ale tam zazwyczaj jest zerowanie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 a pomorze to coś bo wątpie ze to zadziała ale spruje a jeszcze gruby ma być ten kabel czy wystarczy jakiś cieniutki ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 a pomorze to coś bo wątpie ze to zadziała ale spruje a jeszcze gruby ma być ten kabel czy wystarczy jakiś cieniutki ??no zbyt cienki to nie może być, tylko podłącz tak by ładunki nie musiały pokonywać zbyt dużego oporu ! (bezpośrednio do metalu, nie na lakier czy farbę) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 a pomorze to coś bo wątpie ze to zadziała ale spruje a jeszcze gruby ma być ten kabel czy wystarczy jakiś cieniutki ??no zbyt cienki to nie może być, tylko podłącz tak by ładunki nie musiały pokonywać zbyt dużego oporu ! (bezpośrednio do metalu, nie na lakier czy farbę) co daje takie uziemienie bo pierwszy raz slysze zeby kompa uziemiac :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Moze zasilka nie wyrabia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 a pomorze to coś bo wątpie ze to zadziała ale spruje a jeszcze gruby ma być ten kabel czy wystarczy jakiś cieniutki ??no zbyt cienki to nie może być, tylko podłącz tak by ładunki nie musiały pokonywać zbyt dużego oporu ! (bezpośrednio do metalu, nie na lakier czy farbę) co daje takie uziemienie bo pierwszy raz slysze zeby kompa uziemiac :oops: Odprowadzanie ładunków z obudowy komputera - jeśli masz wtyczkę z bolcem, a w gniazku uziemienie to nawet nie wiesz że to masz :) Najgorsze rozwiązanie to brak bolca w gniazdku ! Trochę lepiej jak do niego podpięte jest zerowanie - ale najlepiej uziemienie. Nagromadzone ładunki na obudowie komputera (urządzeń elektronicznych) są dla niego niebezpieczne i moga prowadzić do uszkodzenia elektroniki. Ważne zwłaszcza gdy do komputera podłączamy anteny itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 narazie podłączyłem uziemienie i czekam na rezultat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 mam złom wiadomość kurde nic uziemienie niedaje niewiem moze coś jeszcze moze coś w biosie do przestawienia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 a moze zasilacz nie daje se rady bo mam codegenta 300 W ale na ECS k7s5a i tych samych cęsciach co mam teraz chodził bez zażutów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 a moze zasilacz nie daje se rady bo mam codegenta 300 W ale na ECS k7s5a i tych samych cęsciach co mam teraz chodził bez zażutówPrzecież pisałeś, że problem pojawia się po podłączeniu kabla do karty TV - więc to ewidentnie wina przedostawania się "obcego " napięcia do komputera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 ja miałem konflikt karty TV z nie wiem czym. jak włączyłem program do oglądania TV to po kilkunastu sekundach był zawias i koniec. reistall windy 10 razy i to samo, pomogło przekładanie kart w kompie. w najniższym slocie wiesza się TV i sieciówka. porzekładałem i działa mimo, że nadaj tv pracuje na 5 przerwaniu razem z acpi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Prubowałem wszystkich kombinacji przestawiałem w inne PCI i nic jak włorze k.sieciową i tv wszystko działa dopuki nie włorze kabla od anteny i sieciuwki no wał jak diabli mam płyte główną msi kt3v jak karyt są osobno to wszystko działa jak macie jakiś pomysł to napiszczie a bym zapomiał karta sieciowa to MINT realtek a TV to PIXEL VIEW na conexancie Ty to masz wieczne problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Podłącz do TV zwykłą antenę (nie kablówkę), oczywiście przy uziemionym grzybie. Jeżeli zadziała to masz odpowiedź. po kablówce czasem potrafi bładzić niezły syf. Jak to nie zadziała, to temat powinien trafić do archiwum X. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...