mkkowal Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam, Muszę złożyć kompa do komfortowej pracy w AutoCAD, w cenie do ok 6000zł. W tej cenie chciałbym się zmieścić z dwoma monitorami 24" Planuje złożyć coś na core i7 lub i5 , zastanawiam się mocno nad grafiką, ale najbardziej skłaniam się do: Geforce GTX 275 Co możecie mi zaproponować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Ja może od razu zaproponuję 260 GTX OC. Nie warto się pchać w gtx 275 jak jest ciut mocniejsze... Bierz 260 gtx ( no chyba że ati...) np. od AMP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampyre Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Do AutoCADa to może jakaś słabsza Quadro, a nie grafika do gier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Do AutoCada Chłopaki to potrzebna jest zintegrowana karta graficzna... Weź sobie lepiej dużo ramu i lepszy procek. A przede wszystkim najważniejsze - wielkość monitorów. Bierz jak największe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkkowal Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 o Quadro myślałem na samym początku (z wykorzystaniem CUDA), ale sama karta Quadro FX 4800 kosztuje ponad 6000zł. A nie wiem czy starsze modele Quadro będą wydajniejsze od GTX. Autodesk z Nvidią robią dedykowane sterowniki do Autocada dla kart z serii Quadro, niestety nie działają one na zwykłych kartach. I tu pytanie co lepiej starsze Quadro (ale który model??) czy GTX. Ramu planuje 8GB, procek z płytą - jak pisałem Core i5 lub i7 - , raczej i7 A monitory wiem, że jak największe będą najlepsze, ale myślę że 2 x 24'' styknie, kwestia rozchodzi się raczej o typ matrycy: TN można kupić za ok 1000zł, a IPS już kosztuje dwa razy tyle - warto dopłacać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Projektujesz w 3D dużo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkkowal Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Projektujesz w 3D dużo?Na razie tylko 2D, 3D może w przyszłości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 To zupełnie nie rozumiem, czemu potrzebna Ci droga karta graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...