Nexon Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam dzisiaj ściągnąłem sobie CPU-Z i zobaczyłem w nim , że moje taktowanie procesora core speed wynosi tylko 2003,7mhz.Posiadam intel core 2 duo E6750 2.6ghz.Co mam zrobić aby było znów 2,6 ? będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Po co Ci w bezczynności 2.6GHz? Gdy jest obciążony wraca do normalnego taktowania zmiana mnożnika. Ciszej, chłodniej i oszczędzasz kilka groszy na dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Założyłeś dwa takie same tematy. Dzieje się tak bo masz włączoną funkcje oszczędzania energi która, gdy procesor nie jest obciążony zmniejsza jego taktowanie i napiecię. można to wyłączyć w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...