WIDMO82 Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 siedze sobie az tu nagle cos co mi przypomina blue pozdrowienia z 98se: Stop 0x00000077 (0xC000000e, 0xC000000E, 0x00000000, 0x 00C3400) kernel Stack inace Error Rozpoczecie zrzucanai fizycznej pamieci Teraz słysze jak mi cos piszczy, ale nie moge dojsc skad te dzwieki, czy to z okolic procka czy z dysku takie dzwieki. Wiem ze cos z zasilaniem dysku jest nie tak bo jak przystawiam ucho to czasem obroty bardzo spadają i dysk cichnie, potem znowu wzrastają a ja nic nie robie przy kompie. Wieczorkiem bede miał dłuugo tasme z 50cm to przeciagne dysk za obudowe i wtedy zaczne nasłuch. Ale jak myslicie co to za niebieski ekran z kompunikatem o błędzie? Pamieci nowe, proc,płyta, zasiłka fakt jakas awaryjna 230 od znajomego, a dysk ma juz 15 miechów i mieli prawie 24/7 Temp jego w/g speedfana to 37-40 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Zasilacz? Ekran coś tłumaczył o pamieci Kernel, moze zasilacz umiera i robi przerwy w nadawaniu... ;) :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 tasme podpinałem własnie, dysk z kilometr od kompa, ostry nasłuch.... tak to wina zasiłki, moj komp to monstrum które zasiłkami sie karmi. koniec z zostawianiem kompa na nocki, ide na zajecia i wyłaczam smiecia. ale byłaby lipa gdyby nawer zapasową zasiłke spalił kumplowi :) nie wiem jak to rozszyfrowywac zeby kapnac sie jak bardzo jest źle ale moze ktos powie cos ciekawego, spisałem to ze speedfana a w biosie bardzo podobnie: +3.3- 2.69 +5 - 5 +12 - 12.5 -12 -> 12.20 -5-> -5.15 +5VBS-> 5.54 VABT 3.22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Jak na mnie to bym omijał ten zasilacz. Skoki napięcia są dość duze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Pewniakiem zasilacz, naiecie +3.3 za niskie, DUUUZO za niskie. "Ekran coś tłumaczył o pamieci Kernel" co ty nie powiesz :lol: 0x0077 -> to blad w systemach klasy 9x -> System nie obsługuje zadanego polecenia. Prawdopodobnie skok w napieciu wywoluje przeklamanie w danych -> powstanie niedozwolonego [znow prawdopodobnie IP(jak kto woli PC) wyskakuje gdzies w odchlan segmentu kodu :)] polecenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 robisz z igly widly wali sie 98 to normalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Mozna i tak :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 przy takim zasilaczu, byleby nagle z 3.3 nie skoczył na 60,8 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 dobrze ze to zasiłka, wole spalic zasiłke kumpla niz dysk :) dzieki, bede spokojniej spał :) niech ten forton z allegro przyjdzie rano :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Pewniakiem zasilacz, naiecie +3.3 za niskie, DUUUZO za niskie. "Ekran coś tłumaczył o pamieci Kernel" co ty nie powiesz :lol: Głupoty wygadujesz, wprowadzasz tym ludzi w błąd. On ma Epoxa 8rda+ a on NIE pokazuje napięcia +3.3V tylko to napięcie któe jest dla pamięci RAM. Kolega WIDMO82 ma dla +3.3V- 2,69V. Wnioskuje ze w biose ma ustawione na default czyli 2,64V co oznacza za ma BARDZO DOBRE napięcia dla pamięci. W 8rda+ napięcia +3,3 sprawdzisz tylko za pomocą miernika nie inaczej. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 siedze sobie az tu nagle cos co mi przypomina blue pozdrowienia z 98se: Stop 0x00000077 (0xC000000e, 0xC000000E, 0x00000000, 0x 00C3400) kernel Stack inace Error Rozpoczecie zrzucanai fizycznej pamieci Ale jak myslicie co to za niebieski ekran z kompunikatem o błędzie? Gdybys sie troszke wysilil i poszukal, znalazlbys odpowiedz, np tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Gdybys sie troszke wysilil i poszukal, znalazlbys odpowiedz... Taaa dobre sobie, pierwsza mysl to była ze to dysio pakuje sie do eldorado, wiec archiwizacja ulubionych, exportowanie kontaktów GG wysyłanie dokumentów na @ i kilka innych rzeczy po lanie. - nie było czasu na konkretne szukanie Wierzyłem w wasze zdolnosci :D odmawiajac zdrowaski czekałem na odp idac do qmpla po tasme do dysq. PS: dzięki za stronke, długo sie ładowała ale super! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Poprostu panika cie zzarla :D Hehe.......... trzeba troszke wiecej zimnej krwi zachowac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...