maciej1910adw Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam!Mam zamiar kupić kartke graficzną PCI-Express.Karta powinna mieć 1gb pamieci.I prosił bym osoby znane na kartach graficznych aby pomogły mi w wyoborze.Kartka powinna kosztowac do 350-400zl.Mam kilka kart ale nie wiem czy sie nadadzą. Asus GeForce 9400GT Nvidia GeForce 9500GT Nvidia GeForce 9400 GT ATI RAdeon 3650 JAk te sie nadzadzą to prosze napisac jak nie to prosil bym o podanie jakis dobrych z pamiecia i ceną.Dodam ze chcialbym na niej pograc takie gry jak GTA4 czy CoD modern warfare2.Gry nie musza dzialac na najwyzszych detalach Dziękuje i prosze o odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Napisz jaką masz resztę komputera. HD4770/HD4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 9400 i 1gb pamięci :/ mega przerost formy nad treścią. Dawaj resztę kompa i coś się doradzi. I w jakich rozdziałkach grasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 O boze, ale karty wymieniles. Gdzie one sa za 350 ? o.O 4850 lub 4770, ew. GTS250. Ale dobrze wszyscy pisza, podaj konfiguracje z dokladnym opisem zasilacza. Ps. zapomnij ze na tamtych kartach sensownie pograsz w gta4 xD btw. czemu 1gb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1910adw Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Procesor:AMD Athlon II X2 240(chyba 2 x 2,8ghz) pamiec RAM 4gb Karta graficzna Nvidia Geforce 6150SE(zintegrowana 256mb wiec cienko) system xp profesional 2002 servis pack 3 To raczej wszystko rozdzielczosc to najczesciej 1024 na 768 ale jak mozna na wiekrzej to gram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 zasiłka jeszcze panie :wink: bardzo ważne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1910adw Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Podaj firmę i model zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej1910jst Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Tracer Take Me! 400.Tak pisze .A to ja maciej1910adw ten co temat zrobil musilem zrobic nowe konto bo do tamtego haslo zapomnialem i jak biore przywracanie hasla to mi sie blad robi wiec spokojnie to ja zalozyciel tematu.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zasilacz do wymiany na przynajmniej Fortrona/Deltę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej1910jst Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 I jak kupie zasilacz to jaką karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 np. HD4770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1910adw Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jeżeli chodzi o zasilaczto mam 450W pomylilem sie tam a firme nie wiem jakom ale to chyba nie wazne poprosil bym jeszcze jakom karte ta do hd 4770 ae ja wole dwyboru miec i poruwnania :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Podaj firmę zasilacza. Zamiast HD4770 może być HD4850 lub GTS 250. Używaj znaków interpunkcyjnych i pisz po polsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 9600GT <<4730 <<4770<4850<GTS250 Najbardziej oplacalna jest 4770 ze wzgledu na to ze to najnizszy proces technologiczny, ma niskie temp, cicha i dobre OC. 4850 coraz trudniej dostac, troche wydajniejsza od 4770 i troche mniej od gts'a. GTS250 to kotlet :P ale jakby niebylo wydajny, cena czasami za wysoka wiec pisz z ile mozesz miec nim kupisz. jezeli nie masz tyle kasy to mozesz zejsc nizej. 4730 naprawde git karta ale pobor pradu z kosmosu xD trzeba miec dobra zasilke, bedziesz wymienial wiec podalem. 9600GT to dla mnie minimum do gier na dzis, ale serio minimum. Jesli moga byc uzywki to wiecej kart dojdzie sensownych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1910adw Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Dzieki za wybor kart :). Nazwa zasilacza 450W ATX Chieftec 450W GPS-450AA-101A. Jeżeli chodzi o Ati radeon HD ****to sie przejechalem na 3650 do starego kompa pod agp. W tamtej karcie mi nic nie chodzilo robily sie na calym ekranie czerwone kwadraty i sie komp wylanczal. Wymienilem tam zasilacz i nic wiec mam pytanie czy te ati sa dobrei nie ma problemu ze sterownikami. Ale z tych kart co wymieniles napewno cos wybiore dzieki za pomoc jak cos wybiore to dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zasilacz jest ok. Widocznie miałeś problem z temperaturami lub pamięcią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 karty są dobre, bez różnicy na czy nvidia czy ati czy inny producent co składa karty i tak karta może się trafić nieżywa przy pierwszym uruchomieniu. kwestia niefarta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Na gwarancje bylo oddac. A jak po gwarancji to pisac ;] Ogolnie samo agp juz powinno swiadczyc o tym ze nalezy zapomniec :P ale pewnie problem byl w temp, sprawdzales je w ogole ? Karty ktory tu sa wymieniane to jedyne NOWE sensowne propozycje. Nie ma tam 98gt bo sie nie oplaca, nie ma gsow itp Za 350zl nie ma nic dobrego od nV ;P i oplacalnego. GTS250 tak jak pisalem ceny ma rozne, ale karta naprawde fajna ogolnie, bo juz na starcie ma dobra wydajnosc, idzie ja podkrecic, ale na wiele nie ma co liczyc bo to juz wyzylowany sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1910adw Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Tak tak to temp. w tamtej karcie. Bo raz kompa otworzylem wlonczylem go i jak wywalilo go to dotklem karte to byla bardzo goraca. A mialem na gwarancji oddalem dali mi nowa i to samo a w grach to twarze jakies rozmazane byly. W fifie boisko mialo wszystkie kolory swiata. Wiecie moze co bylo tego przyczyną? Co to wyboru karty myśłe powarznie nad 4770.Wy jaką byście wybrali z tych co kolega :lol2: (za przeproszeniem) Prolog wymienil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ja wybralbym 4770. Ma duze zalety i dla kogos kto zakreci nią w 5 min jest swietna propozycja. Jesli nie to 4850. Za gtsem jest physX, dodatek fajny ale tak jak mowie wszystko zalezy od ceny :P Wydajnosciowo porownywalnie z 4850, niektorzy twierdza ze lepsza ale to i tak jakies 1-2%. To trojka ktora powinna Cie interesowac. 4730 ma powera ale pobor pradu duzy. 9600GT no minimum ;] Obie karty to juz polka nizej i wymienilem je dlatego ze gdybys mial wymienic zasilke to kasy mniej by bylo na karte. Nie bede mily i szczegolnie uprzejmy :P ale mysle ze kazdy napisze to samo, tj 4770. ps. co do starej karty to wszystko wyglada na wysokie temp lub slaby zasilacz ktory nie dostarczal takiej mocy jakiej karta potrzebuje, slabe linie mial i podawal za malo amperow XD Co do gwarancji to wiesz ^^ zalezy gdzie, historie o tym ze ludzia zwracano po tygodniu ten sam sprzet sa dosc czeste, a jeszcze czesciej jakis nieudolny serwisant w sklepie sam cos kombinuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ja bym brał HD4770. Wydajność podobna do HD4850/GTS 250, mniejszy pobór prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1910adw Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Dzięki ludzie wezme raczej 4770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...