Skocz do zawartości
lizard

problem z geforce2 gts

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. Kupilem monitor philips 107p40 i kiedy go podlaczam to obraz "faluje", mniej wiecej tak jak obraz na lustrze wody. Kiedy wkladam inne karty np. Ati rage pro 8mb to dziala pieknie. Moge na to cos poradzic?

Mam karte prolink gf2 gts.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dzieje się tak w każdej rozdzielczości i odświeżaniu? oraz czy na innym/poprzednim monitorze też był ten efekt? Jeśli tak to karta jest uszkodzona lub ma bardzo ale to bardzo złą jakość obrazu na co niestety nie poradzisz nic (poza usunięciem filtrów ale nie ma gwarancji że to się uda).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bosze ludzie jakie pomysly :?.....ja mialem owe falowanie na DVI pomoglo podlacznie przez D-SUB ;P.....a co do tych filtrow to rownie dobrze jak je wytniesz moze to spowodowac pogorszenie tego efektu.. bo mnie sie zdaje ale one maja miedzy innymi chronic wlasnie przed czyms takim..ale niejestem autorytetem jesli chodzi o te filtry bo tak jak kolega wyzej powiedzial sadze ze jednak obraz moze sie poprawic po ich usunieci, mam na mysli owe falowanie obrazu....bo to ze sie jakosc obrazu poprawi w to niewatpie wiec w sumie jesli jestes zdesperowany to czemu niesprubowac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stery nowe próbuj ustawienia monitorka i grafy

To niestety nie pomoze. Myslalem nad upgrade bisu, ale te ktore zainstalowalem tylko pogarszaly, bo mi lataly kolorowe paski - nic nie widzialem. Dziwne, ze stare karty graficze dzialaja dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...