ExE Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 cześć mam internet w modemie kabel->modem->kabel->komputer chcę kupić ruter aby mój laptop miał też internet jak to zrobić jak podłączyć czy to jest dobra rzecz do tego? http://www.allegro.pl/item884034455_super_...d_pewniaka.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ale jaki to modem... masz Neostradę, Netię cz inne pochodne czy kablówkę czy DSL od TP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ale jaki to modem... masz Neostradę, Netię cz inne pochodne czy kablówkę czy DSL od TP...No właśnie, bo mimo że w schemacie masz 2x kabel, to wcale nie od razu wiadomo czy to po prostu kabel czy dwa takie same kable ;) a jak piszesz "modem" to raczej nie dostajesz net'u przez ethernet ;). A to robi różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExE Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) No właśnie, bo mimo że w schemacie masz 2x kabel, to wcale nie od razu wiadomo czy to po prostu kabel czy dwa takie same kable ;) a jak piszesz "modem" to raczej nie dostajesz net'u przez ethernet ;). A to robi różnicę.mam model dialogu "dialnet" coś takiego: tutaj link do aukcji tego jaki posiadam: http://www.allegro.pl/item849937468_siemen...dsl_20mb_s.html tutaj zdjęcie wejścia Edytowane 13 Stycznia 2010 przez ExE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Więc są dwie opcje: 1. Kupno routera z modemem ADSL (Annex A) i wpięcie go zamiast Siemensa, 2. Kupno routera bez ADSL i podłączenie go do portu Ethernet w Siemensie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExE Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Więc są dwie opcje: 1. Kupno routera z modemem ADSL (Annex A) i wpięcie go zamiast Siemensa, 2. Kupno routera bez ADSL i podłączenie go do portu Ethernet w Siemensie. punkt 1. na przykład taki?? http://allegro.pl/item871025061_tp_link_td...an_annex_a.html punkt 2 jaki przykładowo taki do 100zł się znajdzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ad 1. np taki Ad 2. również szereg TP-Linków (także z WiFi) od modelu TL-WR340G poczynając (~60PLN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExE Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 aha to już zamówiłem ten z linku. dziękuje za pomoc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 do net-u dla laptopa trzeba było <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> router z WiFi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...