Skocz do zawartości
sepic

Windows Xp Nie Startuje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moj problem pszedstawia sie nastepujaco.

partycja D -nie dzialajacy windowsXP pro

partycja H -zapasowy windowsXP pro

Komputer dochodzi do etapu wyboru systemu, pozwala mi wybrac system a poźniej juz tylko czarny ekran. Tryb awaryjny jak i ost. dobra konfiguracja nie dzialaja. W konsoli przywracania nie widzi chorego windowsa. Jest tylko ten dzialajacy(partycja H:), z ktorego poziomu zrobilem check disk i doszedl tylko do 25% na partycj D. Probowalem nalozyc system, ale instalator nie widzi na niej poprzedniego Winxp.

Zalezy mi na przywróceniu tego systemu ponieważ pisalem na nim dzis w nocy projekt. Idac spac zostawilem kompa wlaczonego, a co za tym idzie otwarty (prawdobodobnie nie zapisany) plik w wordzie.Choc to troche dziwne bo autozapis ustawiony byl na 5min.

Wchodzac przez drugi system (h:) moge otworzyc plik projektu ale zapisala sie tylko polowa. Mysle, iz kiedy uda mi sie uruchomic winde z dysku D:, a pozniej zainstalowanego tam worda to uruchomi sie opcja autoprzywracania dokumentu word.

Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu. Z gory dzieki.

Edytowane przez sepic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym D zrób pełnego chkdsk z odzyskiwaniem uszkodzonych sektorów - zostaw na noc, bo to się długo robi. Jak nie zrobi, zrób format i jeszcze raz chkdsk, bo może dysk kończy żywot.

Co do autoprzywracania, to word zapisuje kopie (tą, którą robi autozapis) w ukrytym pliku z rozszerzeniem .doc w tym samym katalogu, w którym edytowany plik główny - możesz ją normalnie otworzyć wordem. Jeżeli go tam nie ma, to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi