vicks Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 W prockach i mobasach ostatnio byłem na bieżąco kiedy wchodziły c2d e8x00, wszystkie phenomy, athlony xII i nowe intele to dla mnie czarna magia Obecnie mam athlona x2 3600+ wersja limitowana z 2x256kb cache l2, siedzi toto na MSI K9AG Neo2-Digital i 2x1gb 667mhz ddr2, gf 9600gso 384mb, zasiłka seasonic 430W. Mam PS3 i streamuję filmy w 720p i 1080p na konsolę bezprzewodowo przez router wifi za pośrednictwem ps3 media server, niestety athlon się krztusi przy streamowaniu z napisami 4,5gb materiału 720p, zresztą twórcy programu sami piszą że zalecają coś w okolicach c2d do tego. aplikacja jest jak najbardziej wielowątkowa i tutaj dodatkowe rdzenie będą w pełni wykorzystywane no właśnie, rdzenie, coś czytałem że nowe athlony i phenomy mają opcję odblokowania dodatkowych rdzeni, jakie dokładnie modele, po czym je poznać, jak wygląda sprawa z oc po odblokowaniu i jakie płyty główne poradzą sobie z taką operacją? Ogólnie przeznaczenie komputera mocno multimedialne, nie wykluczam podpięcia go na stałe do tv full HD jako media center, grafikę zostawiam i pamięć raczej też, płyta główna musi sobie dobrze radzić z macierzą RAID0, elementy jak najbardziej moga być uzywane, ma byc jak najtaniej i jak najlepiej :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 A770DE+ + x2 240/x3 425. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicks Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 kiedyś miałem asrocka 939dual-sataII i złego słowa o niej nie mogłem powiedzieć, także chętnie "zaryzykuje" kolejnego :wink: ten athlon x2 wydaje się nowoczesniejszy, ma 1024kb cache na rdzeń, x3 ma tylko 512kb, różnica między nimi to tylko 50zł, x3 byłby oczywisty tylko czy te 512 to nie za mało na dzisiejsze czasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) W x3 jest duże prawdopodbieństwo odblokowania 4 rdzeni,oraz L3,ewentualnie samego L3,a wtedy masz już PhenomaII :wink: Edytowane 17 Stycznia 2010 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 niestety athlon się krztusi przy streamowaniu z napisami 4,5gb materiału 720pProponuję wypróbować inne oprogramowanie typu DLNA. Może będzie miało mniejsze wymagania. Może problem jest innego rodzaju. Gdy łączę np kompa A64 2GHz + nVIDIA GeForce 6100 z MSI WIND w otoczeniu sieciowym, moam pewien problem. Na Kompie z A64 mam 100% obciążenie cpu. Na WIND'zie użycie procesora jest wtedy bliskie 0% (nie przekracza 10% na pewno). Taki sam problem był na Athlonie xp + NF2. Nie wiem co jest źródłem problemu. Podejrzewam sieciówki nvidi i ja osobiście szukałbym rozwiązania sprawdzonego pod względem pracy karty sieciowej. Może na płytach z chipsetem amd wygląda to lepiej, jeśli nie to byle jakiego intela (np E5200 + mobo nawet na G31). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...