Skocz do zawartości
marchwiak5

Chłodzenie łatwe W Montażu Na 775

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję chłodzenia łatwego do zamontowania, tzn żebym nie musiał nic rozkręcać. Chodzi mi o trochę lepszą wydajność i przede wszystkim ciszę. Teraz mam 3ghz prescott który ma 80w i dosc sie grzeje na box ma 65C w stress i jak to box jest głośny.

Budę mam wąską, z biedą by mi się auras wave zmieścił, ale juz go się nie dostanie nigdzie w rozsądnej cenie.

Znalazłem jeszcze leciwego freezera 7:

http://www.allegro.pl/item892375848_arctic_cooling_freezer_7_pro_pwm_nowa_wersja.html

Czy taka wymiana da jakiś efekt? Czy ewentualnie brać coś innego.

W grę wchodzą raczej 92mm, gdyz takiego mam fana wyciągającego pod zasiłką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale taki np auras wave mial super oceny mimo mocowania, gdyby tylko byl on jeszcze dostepny, zagapilem sie jakies rok temu byl dostepny w super cenie :/

a co powiecie na taką modyfikację:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jaki można uzyskać efekt, i jaki cooler byście na pwm polecili do tego celu?

Nie ukrywam że nie mam zamiaru wydawać majątku więc wynalazki za pare baniek mnie nie interesują, a np kumpel ma towera z ibm i śmiga mu cichuteńko, a na procu wcale nie ma mega radiatora tylko coś ala box intela.

Edytowane przez marchwiak5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi