Gość Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) witam zostałem poproszony o złożenie zestawu do biura, zestaw z monitorem oraz systemem i antyvirem, niestety jestem ograniczony do stacjonarnego sklepu oraz mam niewiele czasu - najlepiej jakby w piątek już był gotowy, przejrzałem nieco ofert i wychodzi na to, że zakupy zrobię w Bicie mając takie fundusze stwierdziłem, że będzie to intel na 775, amd (am3) trochę napina budżet a i mobo słaby wybór cpu: e5400 mobo: ga-g31m-es2l - wiadomo -> integra ram: goodram 2 gb hdd: wd 500aaks - samsungi droższe i jakoś nie jestem do nich przekonany psu: mode-com mc s350w - wydaje się w porządku, tylko przejściówki będę potrzebował molex->sata napęd: samsung 223c - chyba wszystko jedno obecnie, czy lg czy sm buda: cm 332 elite - w sumie nic ciekawego nie ma w granicach 100pln monitor: lg 2242s-pf - może nie ma dvi ale przy pracy z tekstem i tak chyba nie będzie różnicy os: xp prof - tu nie ma innej opcji ze względu na używane oprogramowanie antyvir: kaspersky 2010, 1 stan, 12 mies summa sumarum wychodzi ~2300 pln sprzęt ma posłużyć kilka lat, pakiet biurowy to openoffice jakieś sugestie, porady? będę wdzięczny :) Edytowane 20 Stycznia 2010 przez Adu82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jesli ma byc typowo biurowy, to ja szedl bym raczej w strone jakiegos gotowca np. Dell'a, kompy typowo biurowe, praktycznie nieslyszalne i zuzywajace o wiele mniej pradu niz typowe "skladaki" http://allegro.pl/item881654104_dell_vostr...z_nowy_f_v.html http://allegro.pl/item886937223_dell_dimen...ista_basic.html Jesli chodzi o monitor - jesli ma byc do biura to nie widescreen, tylko normalna 19" 5:4 z rozdzielczoscia 1280x1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 no właśnie chodziło o to, żeby nie był to firmowy komp bo jest zabawa z serwisem a ja jestem jakby co "pod ręką", wiem, trochę dziwne ale tak sobie zażyczono a proponowane delle mają już vistę, która nie wchodzi w grę, tylko xp, poza tym sprawy takie jak prądożerność czy hałas są pomijalne, sprzęt ma po prostu działać bezawaryjnie, a jak wam się widzi to, co wykombinowałem? co do monitora to mało dostępnych jest tych 19", wg mnie na 22" (nie full hd) będzie większy komfort pracy, miejsca na biurku jest pod dostatkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Ok, wiec to co wykombinowales ujdzie, wymienil bym "zasilacz" na np. polecanego z tanich zestawow Fortrona FSP400-60GHN i dysk na Samsunga 502HJ, czas sie przekonac do firmy, ten dysk to aktualnie najlepszy wybor i najlepszy stosunek cena/jakosc. Ewentualnie mozesz zlozyc cos z X2 240. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 w porządku, tylko, że jak już pisałem na początku zestaw ma być kupiony na dniach w jednym sklepie, co właśnie jest największym ograniczeniem... na amd wychodziło mi nieco ponad budżet, ten zasilacz to wersja mikroatx swego czasu chwalonego mc 350w, chyba, żeby wziąć takiego anteca - Basiq 430W BP430 EC ? co do dysku - ok, wezmę tego f3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mozesz doplacic 10zl do OCZ Stealth X Stream 500W OCZ500SXS-EU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mozesz doplacic 10zl do OCZ Stealth X Stream 500W OCZ500SXS-EU patrząc na ich zasoby magazynowe chyba tak zrobię, zresztą sam go posiadam :) dzięki za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Widescreen o dziwo niektórzy użytkownicy lubią ("Bo wie pan, więcej kolumn w Excelu."). Zestaw jak do biura w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...