webjay Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Szukam dwoch wentylatorow 120mm do Venomous'a, z tym, ze nie na 3-pinowej wtyczce, a na 4-pinowej tj. PWM (tak, oba beda spiete pod jedno zlacze). Szukam czegos najcichszego przy minimalnym przeplywie w okolicach 50CFM i koniecznie musza byc wyposazone w 4 pinowa wtyczke PWM (sensowny zakres regulacji jest juz wliczony w definicje PWM). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 OT: Skąd w PL masz venomousa? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webjay Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 w lutym wszyscy w PL beda mieli... bardziej mnie interesuje kwestia wentylatorow na PWM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxik Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jaki masz budżet? Mi do głowy przychodzą takie: Noiseblocker XLP - http://www.cooling.pl/noiseblocker-blacksi...ukt,551500.html BQ Silent Wings 120mm PWM - http://www.cooling.pl/be-quiet-silent-wing...ukt,552002.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webjay Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jaki masz budżet? Nie mam - nie limituje siebie jakos - jak trzeba, to kupuje po prostu... Noiseblocker jest fajny - dzieki za hint, na minimum robi 1000RPM przy 40CFM / 14db vs be quiet 1500RMP przy 50CFM / 18db... 10CFM roznicy moge olac i delektowac sie dwa i pol raza wieksza cisza (4db). Tymbardziej, ze bede mial dodatkowy air duct do procesora (200mm in, 120 out)... Ale dzis porownujac noctue 14 vs venomous-x to pierwszy 320PLN, drugi 260PLN + 1 wentylator (a szczegolnie z dwoma): noctua jest bardziej ekonomiczna... :| Do lutego jeszcze troche czasu, trzeba dokladniej przyjrzec sie porownaniom obydwu chlodzen, bo moze wyjsc roznie... Niewatpliwym plusem venomous'a jest zapewne super zapinka i domyslam sie, ze to dzieki niej w glownej mierze ten radiator zawdziecza swoje osiagi. Czas pokaze - nie mniej, dziekuje za hint - chyba trzeba recznie poszperac, pozniej poszuklac dokladnych testow samych wentylatorow (radiatorow takze ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Tak sobie radośnie kupiłem tego Venomuousa i Be Quiet..i mam teraz trochę problem bo zaczepy nie bardzo chcą ten wiatrak trzymać. Ma ktoś jakiś pomysł jak to przyczepić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 na opaski do kabli próbowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 W przyszłym tygodniu postaram się coś takiego zdobyć i tak to przyczepić chociaż nie da się ukryć, że to średnio eleganckie rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...