-=YoGi=- Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zainstalowałem sobie W7 na tym sprzęciku i chciałem zrobić obraz partycji, aby nie męczyć się z ponowną instalacją wszystkiego. Chciałem użyć owego programu Samsunga, wybieram drugą partycję, żeby tam zrzucił obraz, wszystko idzie świetnie, do momentu, kiedy każe zresetować komputer, aby rozpocząć tworzenie obrazu dysku. Po resecie nic się nie dzieje... System normalnie się ładuje i koniec. Jakieś pomysły? Partycja OEM nie tykana. Normalnie mogę z niej odzyskać obraz z XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 (edytowane) Miałem tego notka i nie było problemów z W7. Jedyny minus tego softu SRS jest taki, że pozwala wybrać partycję do zapisania obrazu, ale folderu już nie. Jeśli już wcześniej się tam jakąś kopię umieściło, to trzeba ją przenieść do innego folderu. I podobnie jest przy przywracaniu. Trzeba umieścić właściwy obraz w jedynie słusznym folderze. Co do tworzenia kopii, to u mnie po restarcie dość długo myślał (czarny ekran) zanim coś się pojawiło na ekranie i wyświetlił w końcu okienko z informacją, że zacznie zachwilę robić kopię wg. wprowadzonych wcześniej ustawień. Poza tym drobiazgiem wszystko ładnie szło. Aaa.... czy ten soft uruchamiasz spod Siódemki? Może tu leży problem. Od początku odpal go poza system może.. Ja go na siódemce nie instalowałem. Odpalałem go którymś eFem przed startem systemu, jak go potrzebowałem i nie było problemów. Edytowane 24 Stycznia 2010 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Tak, uruchamiam go spod systemu. Właśnie u mnie po tym restarcie normalnie się uruchamia system i koniec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 To spróbuj odpalić go poza systemem. Ja w ten sposób robiłem kopie siódemki bez żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Poszlo przez winde. Za ktoryms razem :P Pomoglo zamkniecie go z paska, usuniecie folderu na Samsung Recovery z dysku do backupu i uruchomienie programu na prawach admina. 41min trwalo tworzenie obrazu partycji :) dlugo, ale to w koncu 25.5GB :) Rzeczywiscie przez F4 przy bootowaniu by bylo szybciej i bezproblemowo, ale czasami warto pokombinowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...