Kszysiu Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam. Chłopaki pomóżcie bo już mam tego dosyć!! jakiekolwiek OC skutkuje problemem z myszką... albo działa albo nie... zachciewa/odechciewa jej się co wyłączenie i włączenie komputera... sprzęt E2140 2gb (2x1gb ustawione na dual) goodramy 6cl 800mhz płyta msi p35 neo f grafika rad x1950pro zasilacz tagan 330w (na codegen'ie 400w było to samo) np: przy 333x7 mycha działa co drugie uruchomienie.... przy 220x8 nie chciała zadziałać nawet po 6 uruchomieniach.... i wtedy... po zmianie napięci SB core z 1.05 na 1.15 i SB O/I z 1.5 na 1.6 po 2 ponownym uruchomieniu zadziałało (teraz właśnie mi działa)... czy to przypadek czy te napięcia mają coś do tego?? ja jakoś w to wątpie... próbowałem z v core i nic spróbowałem z tym i coś mu się zachciało działać... ale tak to nie chce....;/ Miał ktoś podobne problemy z myszką??;/;/;/ dodam że mycha napewno jest sprawna ponieważ: 1.bez oc jest git 2. mam ją z rok i nagle po zmianie platformy po OC jej by się zaczeło tak dziać?? na semp 3000+, p4 2.4 i cel 2.0 było git a tu nie?? ciekawy zbieg okoliczności....;/ ps: wtedy gdy nie chce działać mi ta myszka podłączam myszkę na USB i..... działa;/;/;/;/;/;/ pozdrawiam Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Kup przejściówkę na USB wyjdzie najtaniej. Podniesienie napięcia pomaga bo SB odpowiada za peryferia, tylko teraz nie pamiętam czy PS2 jest obsługiwany bezpośrednio czy poprzez Jmicrona. Możesz spróbować podnieść jeszcze napięcia może będzie jakaś zależność. Podaj dokładne ustawienia w Biosie może się coś jeszcze zapomniało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 która zakładka cię interesuje?? ta a napięciam itd.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Zakładka napięć, mnożników i może urządzenia zintegrowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 zrobiłem tak... wszedłem do biosu ustawione było tak jak na tym pierwszym (200x8). zmieniłem na tak jak na tym drugim (333x7). po zastosowaniu ustawień komp się wyłączył i po sekundzie włączył i windows wstał wszystko było git... wyłączyłem go włączyłem... nie ma myszki... tak z 5x wszedłem do biosu ustawiłem wszystko na standard... po 3 (dopiero) ponownym uruchomieniu myszka wróciła i działa cały czas;/;/;/ zrobiłem zdjęcia z zakładki z zintegrowanymi rzeczami. tam nic nie ruszałem... ten 2 screen przedstawia zakładkę I/O devices. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Wszystko wygląda w normie. Może spróbuj na nowszym Biosie jeśli taki wyszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 najnowszy jest wgrany.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Tego się spodziewałem, możesz sprawdzić na wcześniejszym lub pobawić się napięciami ale najlepiej to kup sobie przejściówkę i zapomnij o problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 (edytowane) ok czyli sobie takie coś załatwie:) Dzięki za pomoc Pozdro pojawia sie nastepny problem:(:(:(:( ta myszka nie obsługuje usb po przejściówce...:( Edytowane 2 Lutego 2010 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...