brusse Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 (edytowane) Witam mam mały dylemat nabyłem router belkina i chciałem zrobić małą sieć jednak przy próbie podłączenia modemu nie co się zdziwiłem bo zamiast wejścia ADSL ujrzałem gniazdo RJ45 :blink: , opcja net-modem-router odpada niestety modem ma tylko kabelek adsl bez lana ,więc nici z panu. Teraz mam podłączony router po kabelku do stacjonarnego pod który jest też podłączony modem, pod router łączą się WiFi inne kompy i teraz pytanie jak udostępnić połączenie internetowe tak żeby działało na komputerach po WiFi jak poustawiać te IP bramy i DNS y żeby działało ? Da sie tak zrobić : modem->PC->router->udostępnienie internetu WIFI->laptopy? router ma adres 192.168.2.1 i rozdaje z tej puli internet z tp Edytowane 2 Lutego 2010 przez brusse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Adresy wszystkich komputerów i routera z jednej puli adresowej. Bramą będzie Twój PC a DNSem taki jak otrzymujesz od providera (ten, który wykazuje ipconfig /all dla połączenia modemowego). Ofc wyłączyć DHCP, bo będzie się zamęt robił. Jeśli się mylę to poprawcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brusse Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 i ściana pękła :) działa nie wiem dokładnie jak to zrobiłem ale stosując się do wskazówek XD THX twoja pomoc okazała się niezastąpiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 cieszę się, że mogłem pomóc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...