Sewer Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 No chyba trzeba czekac na nastepna wer. rivatunera :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeus11 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Witam Kupiłem kartę inno3d 8800gts 512, zainstalowałem sterownik 171.16 modded by Side i po zainstalowaniu rivy tunera 2.06 nie wyświetlają mi się żadne zakładki między innymi do podkręcania i reszta, a potrzebuje zmniejszyć obroty wentylatora bo po włączeniu kompa pracuje na 100%. Karta jest wykryta poprawnie, ale pisze forceware detected i nic nie można ustawić bo nie ma gdzie Czy riva nie obsługuje jeszcze tych kart, poprzednio miałem 7900 gs i wszystko działało. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeus11 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Już sprawa z riva tunerem rozwiązana, kolega "lama1" w wątku o 8800gts 512 podał rozwiązanie: RT aby widziała 8800GTS 512MB trzeba ustawić : trzeba wkleić w rivatuner.cfg pod [GPU_10DE] G92 = 610h-61Fh,600h faktycznie wszystko gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 gdzie to znajde w rivie szukam i nie ma wer. 2.06 Co zrobić gdy Riva Tuner nie zapisuje ustawień rdzenia/pamięci na najnowszych sterownikach ? A: Power User: Linia NVIDIA \ Overclocking > Rozwinięcie > Zmiana wartości ShaderClockRatio na [-1] po każdym restarcie kompa wszystko wraca do ustawień fabrycznych nawet to też nie działa Jak włączyć kontrolę zegarów w Low Power 3D ? A: Power User: Linia NVIDIA \ Overclocking > Rozwinięcie > Zmiana wartości EnableLowPower3DCotrol na 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) Q: Jak wyłączyć test ustawień zegarów po podkręceniu ? A: Power User: Linia Overclocking \ Global > Rozwinięcie > Zmiana wartości DisableClockTest na 1. Niby tak - ale cos nie bangla. Robie tak:2903967[/snapback] Przy "DisableClockTest" trzeba ustawić wartość 1 - u Ciebie nie ma tam nic.Wielkie dzieki ! :gitarzysta: udało mi się dobić do 7ooo [; Edytowane 6 Lutego 2008 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Przy "DisableClockTest" trzeba ustawić wartość 1 - u Ciebie nie ma tam nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 a czemu mi nie zapamiętuje ustawień po restarcie kompa???? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user_out_241 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Jak w RivaTuner 2.0.6 włączyć, aby pokazywało mi (w Hardware Monitorze czy na OSD) zużycie pamięci? Bo wiem, że coś takiego jest (było we wcześniejszych wersjach?) a za Chiny teraz nie mogę tego znaleźć tam, gdzie ustawia się co ma się wyświetlać na wykresach. edit: Już wiem, nie miałem Video Memory Usage zaznaczone w Plugins. Dziękuję tajemniczemu userowi z GG. ;) Edytowane 14 Lutego 2008 przez Mike L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 jak w RT krecic ati? mam dostep do zegarow ale np chce sobei jakos aniso czy AA wlaczyc da rade czy musze uzywac narzedzi dla ati???? radek 3870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Nowa wersja RT duze zmiany na plus. http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Super super ale kurde na sterach 169.21 nie chce mi sam zmieniac taktow 2D/3D . Ktos zna na to lekarstwo zeby sie same zmienialy a nie ja recznie poprzez launcher? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Super super ale kurde na sterach 169.21 nie chce mi sam zmieniac taktow 2D/3D . Ktos zna na to lekarstwo zeby sie same zmienialy a nie ja recznie poprzez launcher? Lekarstwo istnieje, a w wersji 2.07 jest jeszcze łatwiej to skonfigurować. Szkoda tylko, że NVIDIA nie bardzo chce naprawiać ten błąd w swoich sterownikach/BIOSach... Żeby mieć wszystko automatycznie musisz posłużyć się RivaTuner Statistics Serverem, który powinien pracować sobie w tle. W monitoringu musisz wybrać Hardware Acceleration (usługa wykrywająca przejście między trybem 2D a 3D) i stworzyć regułę w Schedulerze która włączy odpowiedni profil w oparciu o zmianę w Hardware Acceleration. Jeżeli takie szybkie tłamaczenie ci nie wystarczy, postaram się szerzej to opisać - faktycznie ciężko to wygrzebać nawet na Guru3D, a na PurePC jeszcze chyba o tym nie było... Polecam też dobrze skonfigurować automatyczną regulację wentylatora - ja u siebie w tej chwili zapominam całkowicie o działaniu RivaTunera w tle a mam totalną ciszę w 2D i optymalne chłodzenie w 3D. Edytowane 9 Marca 2008 przez H3ct0R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Dzieki . mniej wiecej czaje o co biega . ten statistic serwer duzo zrzera zasobów ? nie ma jakiegos memory leak ? art na guru 3d jest spoko - ale niestety kikla rzeczy jest inaczej w najnowszej wer. rivy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 A wie ktos jak zmusic RT do robienia screenshotow w jpg i w katalogu np: Moje obrazy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Dzieki . mniej wiecej czaje o co biega . ten statistic serwer duzo zrzera zasobów ? nie ma jakiegos memory leak ? art na guru 3d jest spoko - ale niestety kikla rzeczy jest inaczej w najnowszej wer. rivy . U mnie bierze niecałe 3 MB pamięci i IMHO jest nieodczuwalny dla systemu. A TUTAJ masz świetny tutek pisany w oparciu RivaTunera 2.07 i 2.08 - możesz prześledzić wszystkie nowe opcje w akcji. Przy okazji: DOWLOAD wersji 2.08 i changelog. Edytowane 10 Marca 2008 przez H3ct0R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 dzieki za linka do tego guide'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Witam chciałbym ustawić wentylator na Auto, ale tak żeby minimalne obroty wynosiły 75% jak to zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiato_DTR Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Witam! Jestem trochę zielony w programiku RT i chciałbym zapytać co zrobić żeby w trakcie gry wyświetlały sie klatki na sek. itd. itp. Z góry dziękuje za odpowiedz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Power user -> Riva Tuner / Monitoring / Framerate -> ShowInOSD - wartość 1 Tu więcej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Witam, z tego co wyczytałem tym wontku to wina sterowników że nie mogę ustawiać obrotów wentylatora dla trybu 2D i 3D w zakładce Fan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Czy ta "nowa wersja" pozwala w końcu podkręcać karty w SLI? Pół roku temu próbowałem ale efekt był taki, że na jednej karcie kręcił mem, na drugiej core. Wiem, że mogę sprawdzić ale obecnie graty mam rozłożone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam chciałbym ustawić wentylator na Auto, ale tak żeby minimalne obroty wynosiły 75% jak to zrobić ? Tak :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuchSwiety Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam posiadam Palit 8600GT RT v2.8 ale przeklamuje mi wetylator(jak dam 100% to went zamiera, jak obnizam to went sie szybciej kreci). Gdzie moge to zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czy ta "nowa wersja" pozwala w końcu podkręcać karty w SLI? Pół roku temu próbowałem ale efekt był taki, że na jednej karcie kręcił mem, na drugiej core. Wiem, że mogę sprawdzić ale obecnie graty mam rozłożone. hmm,ciekawe :) nie ma zadnych problemow mozesz krecic wszystko z osobna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Kto z Was odblokowal potoki i procesory strumieniowe w 8800 gts 320/320 ?. W ogole da sie bo riva wykrywa je, ale nic sie nie zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 :lol2: Daj spokój nV tnie laserem od czasów serii 7 i RT nic z tym nie zrobi :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Aha....to mnie wyprostowales. Dam se spokoj chociarz szkoda takiego gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk18 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Czy to możliwe, że temperatura GPU na moim 7600GT w 3D wynosi 98*C?? :blink: Jak nie gram to wynos ~45. RivaTuner się myli czy na prawdę ta karta wrze?? Poniżej screen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 dotknij ręką w stresie i powiedz czy parzy , pewnie riva przekłamuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Ani to, ani to. Z AC jest tak, że wszystko co wyświetla coś w OSD, jest źle widoczne. Tak samo widać FPS'y (a raczej nie widać, bo się na siebie liczby nakładają). Fraps ma taki sam problem. Wina gry i tylko gry. Jak chcesz zobaczyć temp to sobie odpal monitoring po wyłączeniu / zminimalizowaniu AC, to zobaczysz temperaturę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...