d0nMD Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam, Kupiłem pendrive'a Kingston DT200 128GB z tej aukcji. Cena jest podejrzanie niska, a sprzedający zarzeka się na wszystkie świętości, że to oryginał. Jak mogę to sprawdzić? Jakiej wydajności powinienem się spodziewać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karols2 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 (edytowane) Około 30 MB/s odczyt, około 14 MB/s zapis... Najprawdopodobniej bez gwarancji i z podwyższonym ryzykiem uszkodzenia, lub uszkodzony, albo być może wszystko OK. http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...=Szukaj&lr= Jak będzie OK, to trzeba powiedzieć, że naprawdę korzystny zakup. POWODZIENIA :) //EDIT Jednak zapis około 8 MB/s Edytowane 12 Lutego 2010 przez karols2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2d2 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Ostatnio pojawilo sie duzo takich penow na allegro - 128GB i cena do 300 zeta. Sam sobie ostrze zabki na cos takiego, ale obawiam sie, ze to zwykla sciema i mamy do czynienia z odpowiednio przeformatowanymi podrobkami, ktore zglaszaja wieksza pojemnosc niz rzeczywista... Wrzuc na niego kilkanascie GB danych i nastepnie sprobuj je odczytac. Jest duza szansa, ze prawidlowo zapisane beda tylko te, ktore wgrywales jako ostatnie, bo po zapelnieniu rzeczywistej pojemnosci dane sa nadpisywane. Mialem kiedys takiego "ipod'a" ktory zglaszal sie jako 16GB ale pliki "sie psuly". Dopiero po prawidlowym formacie pokazal swa prawdziwa pojemnosc - 256MB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d0nMD Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Prosto z pudełka podłączam do kompa - niby wszystko gra. Przeformatowałem na NTFS i błąd - nie można cośtam cośtam. I teraz w menedżerze urządzeń mam Generic Flash Disk 8.0 :D Odradzam w ogóle patrzeć na takie aukcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 heheheh...klasyk syf..zreszta kingstona unikam bo to chłam obecnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...