SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Chcę dokupić drugi taki sam dysk SATA jak już mam i zrobić macierz RAID 0, ale nie mam w kompie SATA, póki co jeden dysk jest podpięty przez przejściówkę SATA -> USB Uniteka i działa bardzo dobrze, ale na pewno nie tak szybko jak powinien. Chciałbym dokupić jakiś niezbyt drogi kontroler SATA RAID z BIOSEM, żeby można było zrobić macierz RAID 0 z dwóch identycznych dysków. Jest tych kontrolerów na allegro multum, ale... no właśnie, niektórzy piszą, że mają RAID inni przy tak samo wyglądających kontrolerach, że nie. Który kontroler kupić, żeby ni było problemów i żeby nie przepłacić...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 mam tego : https://ssl.allegro.pl/item921211739_kontro...omise_d443.html daje rade ;-) omiejaj na czipe via bo sa problemy z bootowaniem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) No właśnie czytam... Ludzie chwalą na chipach Silicon... Poszukam jeszcze takowego... Ale ten co dałeś to wreszcie jakaś normalna propozycja... Na PCLabie mi koleś po 100 i 330zł zaproponował... LOL Edytowane 13 Lutego 2010 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) Ale ten co dałeś to wreszcie jakaś normalna propozycja... Na PCLabie mi koleś po 100 i 330zł zaproponował... LOLWidać wie co to RAID, a nie fake RAID... Myślisz, że czemu prawdziwe kontrolery RAID są takie drogie? Normalny kontroler RAID ma własną pamięć oraz przejmuje zadania, które przy takim tanim kontrolerku musi wykonywać procesor. Edytowane 13 Lutego 2010 przez Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) Widać wie co to RAID, a nie fake RAID... Myślisz, że czemu prawdziwe kontrolery RAID są takie drogie? Normalny kontroler RAID ma własną pamięć oraz przejmuje zadania, które przy takim tanim kontrolerku musi wykonywać procesor. Chodziło mi o wsparcie, a nie o możliwość tworzenia macierzy sprzętowej... Ty mi nie tłumacz co to RAID... Jestem serwisantem z zawodu i pasji. Edytowane 13 Lutego 2010 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...