Sysak Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 (edytowane) Chcę podkręcić radka w swoim laptopie. Standardowe takty to 300/500mhz(2d) i 680/800mhz(3d) Chcę zachować rozdzielność trybu 2d i 3d i w 2d obniżyć takty a w 3d zwiększyć. Niby proste, ale wszystko czego próbowałem nie dało rady. 1. Najlepszym wyjściem z sytuacji jest mod biosa karty graficznej ale ATI winflash się nie włącza (do 2.0.0.10 zostawał proces ale nie pokazywało się okienko. W 2.0.0.11 proces nie zostaje okienko mruga i znika. W trybie zgodności z xp pojawia się komunikat o braku krytycznego pliku) Radeon Bios Editor włącza się i nie jest w stanie zgrać biosa, dosowy Atiflash również nie jest w stanie zgrać biosa. (nie rozpoznaje karty ati) więc wszystko zawiodło. 2. No to próbujemy programowo. Riva tuner. Dodałem swoją kartę do pliku ze spisem obsługiwanych i wszystko działa i się ładnie kręci. Stworzyłem profile dla 2d i 3d i zasadę że 3d włącza się kiedy użycie gpu wzrasta powyżej 40%. I wszystko byłoby cudownie gdyby nie to, że nawet jeśli profile 2d i 3d mają przypisane standardowe takty, to przy przełączaniu się pojawia się szary ekran albo paski i trzeba resetować lapka. Potem spróbowałem MSI afterburner. To samo. Karta się kręci, ale próba włączenia automatycznej kontroli taktowania 2d/3d i szary ekran z pasami. Ma ktoś jakiś pomysł jak się do tego dobrać? Bo dodatkowa wydajność w grach by mi była bardzo na rękę. Edytowane 14 Lutego 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Na serio nikt nie ma żadnego pomysłu? Aż nie wierzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...