Andrzejz Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam. Mam problem z płytą główną Gigabyte M61PME-S2P. Kupiłem ją dzisiaj razem z prockiem Athlon X2 250, poskręcałem, pospinałem kabelki tak jak w instrukcji i niestety nie działa. Myślę, że przycisk power podpiąłem właściwie, w czym więc może być problem? Proszę o propozycje. Z góry dzięki (Zasilacz i grafika przełożyłem ze starego kompa, więc są na 100% sprawne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Komputer nie reaguje na wciśnięcie przycisku power czy się włącza, ale nic nie wyświetla? Zobacz poza obudową. Edytowane 15 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Podociskaj kable na płycie i sprawdź, czy na pewno podłączyłeś wtyczkę 4pin. Poza tym sprawdź jeszcze kable od przycisku power, bo może jednak źle podłączyłeś. Jaki zasilacz masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejz Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Komputer nie reaguje na wciśnięcie przycisku power czy się włącza, ale nic nie wyświetla? Zobacz poza obudową. Wiesz, właśnie osiągnąłem pewien wymierny postęp - otóż komputer się elegancko włączył, wszystko ładnie działa, ale... włączyłem go pilniczkiem od paznokci (zwarłem 2 piny). Czy to oznacza że mam spalony wyłącznik? Trochę dziwne, bo rano działał ;) Jeszcze jedno pytanie czy ta ilość pasty na radiatorze procesora która jest nałożona fabrycznie wystarczy, czy muszę trochę dołożyć od siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Ilość pasty jest ok. Dociśnij bardziej kabelki od przycisku power. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Wystarczy fabryczna ilość. Sprawdź czy dobrze podłączyłeś włącznik, jak nie, to albo kabelek żeś urwał/przerwał, albo włącznik zepsuty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejz Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Dzięki, problem rozwiązany. Przycisk power się spalił bo na resecie działa ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...