Micky92 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Mam stworzoną sieć domową opartą o router pentagram P6331-42. Chcę podłączyć do niej jeszcze jeden komputer i mam zamiar wpakować do niego kartę sieciową TP-Link TL-WN350GD (wi-fi). Będzie to razem działać ze sobą, na jakimś przyzwoitym zasięgu? W grę wchodzi wymiana plików, jak i dzielenie łącza internetowego. Komputer i router dzieli jedno piętro (pokój z tym komputerem jest nad pokojem, w którym jest router), nie będzie z ty problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 mam ten router i piętro niżej łapie bez problemów :) problem jest gdy sygnał musi przejść przez kilka przegród nawet jeśli odległości nie są duże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) Tak się składa, że mam tą kartę wi-fi na PCI od TP Linka. Nie mogę złego słowa o niej powiedzieć, chipset Atherosa (dla ludzi którzy mieszkają w dużej aglomeracji i lubią bawić się Cainem i Back Track'iem jak znalazł ;) ) działa bardzo dobrze na Windows 7. Jest w standardzie do niej mała antenka 2 dBi, zawsze można ją odkręcić i zmienić na jakąś dookólną, u mnie w domu są grube ściany, dlatego zmieniłem standardową antenkę na TP Link TL-ANT2405C (5 dBi) http://www.ceneo.pl/;015627495-10.htm Internet mam niestety 1 Mb/s od Netii na łączach TPSA, zabezpieczony WPA2, na 1 zestawie z siga, oddalonym od routera o kilka 5 grubych ścian, ok 9 metrów na piętrze mam 3-4 na 5 kresek zasięgu. Krótko mowiąc mam u siebie taki zestaw: - Router TP-Link TD-W8101G (chipset Ralink) - wbudowana antenka 5 dBi, którą można swobodnie operować, ma tylko jeden port Lan, dałem się naciąć, w RTV Euro była promocja za 99 zł na TD-W8901G i źle spojrzałem i wziąłem ten 'słabszy w tej samej cenie', zresztą oba są na tym samym chipsecie - karta wi-fi na PCI TL-WN350GD - antena dookólna TP-Link TL-ANT2405C - karta wi-fi na USB, TP-Link TL-WN321G - tego ścierwa nie polecam, grzeje się niemiłosiernie, gubi synchronizację co jakiś czas, google mówi, że ten typ tak ma, przydaje się, jak wychodzę gdzieś z laptopem, bo trochę lepiej łapie sieci ;) Wszystko gra i 'bucy', na początku miałem problemy z synchronizacją, sprawdziłem parametry linii - były kiepskie, zadzwoniłem do Netii, trochę im nawrzucałem, dłubali łącznie 2 dni i synchronizuje bezproblemowo... Edytowane 23 Lutego 2010 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 To jeżeli tak, to wygląda, że dokonałem dobrego wyboru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...