hansma Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Witam Aktualnie mam zestaw taki: E5200 Radeon 4770 4gb ram 800mhz Asrock P45TS Corsair 400W Ostanio zauwazylem ze zaczyna mi brakowac troche mocy procka w roznych aplikacjach i z racji tego kieruje do was zapytanie co mozna by wstawic w miejsce owego E5200. Chcial bym wydac na nowy procek 200-300zl + pieniadze ze sprzedazy starego i do tego chcial bym jakies lepsze chlodzenie w granicach +- 100zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 A kręciłeś swojego procka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansma Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Cos tam probowalem na xp programem ASRockOC, 3Ghz wyciagal na boxowym chlodzenie a teraz na w7 ten program daje jakis blad a za bardzo nie wiem jak innaczej go krecic. Jezeli nie ma sensu kupowac inny procesor a tego mozna go podkrecic na windows 7 64bit powiedzmy przy zmianie chlodzenia z boxowego na jakies lepsze to mysle ze mozna sprobowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) Szkoda wydawać kaskę na próżno.Kup jedynie chłodziwo i będziemy kręcić :wink: Chociaż ten box przy 3Ghz spokojnie powinien sobie dać rade.A kręci się w biosie,a nie tam jakimiś programami. Edytowane 23 Lutego 2010 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJREY Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 nooo ogólnie powinienen ci iscna 3.33 na box ale jeśli ci mocy brakuje to moze i masz racje ze sprzedarza i kupieniem czegoś mocniejszego co ma wiecej Cache czyli tam z 6MB lub 8MB albo kup q6600 na allegro chodza czesto do 400zł a jest to bardzo dobry procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Ale po co?? ja się pytam.Przecież nawet procek nie kręcony,a tkwi w nim jeszcze potencjał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansma Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 AC Freezer 7 Pro Rev. 2 (Intel) - 90 zł Scythe Katana 3 - 110 zł Scythe Ninja II Rev. B - 159 zł Scythe Mugen II Rev. B - 175 zł takie chlodzenia widze polecane w temacie na marzec. Brac ktores z tych czy cos innego ? Zalezy mi zeby bylo w miare ciche i zarazem wydajne :) Scythe katana 3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 W sumie chłodziwo możesz kupić,bo i tak na lata się kupuje.Napisz lepiej jaką masz budę,co by się to zmieściło?? Bo z tych to tylko Mugen,ewentualnie to co ja mam w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansma Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) Obudowa Asus TA851 Takie wymiary zwraca google: Wysokość 400 mm Szerokość 180 mm Głębokość 412 mm. Nie chce zawezac wybory tylko to tych chlodziw co podalem -- takie akurat byly w temacie ze sprzetem polecanym na marzec. Jezeli mozesz polecic cos innego w przyzwoitej cenie to poprosze. edit Znalazlem cos takiego: http://www.allegro.pl/item934229753_scythe...56_939_am2.html pasta w tym zestawie jest cos warta czy lepiej kupic np arctic silver 5? 130 x 100 x 158 mm rano bede musial zmierzyc czy wejdzie do budy :). Edytowane 24 Lutego 2010 przez hansma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJREY Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 no jak chcesz mieć jeszcze niższe temp to arctic silver 5 to powinnien być bankowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansma Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Zmowilem tego mugena. Mam nadzieje ze wejdzie do obudowy hehe. Ta pasta arctic silver 5 jest duzo bardziej wydajniejsza czy to bedzie po prostu roznica 1-2stopni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Rożnica kilku stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Chce rowniez zmienić proca ,ale przy okazji nie wywalać duzo pieniedzy.Mysle ze za ok 300zl cos bym brał.Zastanawiam sie nad 6750 z uwagi na 4mb cachu.Pozniej napewno e8400 robilby robote ,ale nadal po 400zeta lub wiecej chodza.Sa jezscze proce z seri 7xxx i moze nad ktoryms z nich warto sie zastanowic? Sprzet uzywany glownie do gier. Edytowane 25 Lutego 2010 przez adrian1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...