Skocz do zawartości
KWS89

Poszukiwany Notebook.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Piszę, bo poszukuję. Więc do rzeczy- potrzebuję laptopa 13cali

Wymagania:

-dwurdzeniówka(podstawowa obróbka grafiki)

-grafika inna od zintegrowanej, ale od biedy przeżyję (najlepiej coś, ze sprzętowym wsparciem do 1080i)

-13/14cali(większy się nie zmieści do plecaka fotograficznego)

-"wygodna klawiatura" (w cudzysłowie bo w 13calowym liczydle nie uświadczymy raczej wygodnej...)

-wifi, bluetooth, przynajmniej dwa USB

-wyjście HDMI jest mile widziane, ale nie musi być koniecznie na stanie- wystarczy DVI/D-SUB- mam 23' lcd do pracy na zewnętrznym, czasami projektor.

I najważniejsze- solidna obudowa(tworzywa sztuczne, mile widziane aluminium), bo obecny VBI po trzech latach zaczął mi się wycierać, a górna pokrywa łamać przy zawiasach...

Kwestia pt. dysk jest nieważna- i tak zmienię na większy. :wink:

Sprzęt ma być nowy. A moją uwagę przykuł nowy Sony Vaio Z na Core I5 z GF330GT, czy jakoś tak. Za to cena jest wciąż nieznana... I zapewne będzie kosmiczna....

Pozdrawiam!

PS. Zapomniałem o cenie- przedział 2-5tyś jest jak najbardziej akceptowalny. Do pracy będę się pakował w stacjonarkę.

Edytowane przez KWS89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi