Remik Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Sprzedalem sprzet z Epox 8K7A+ i TB 1000@1400 za dosc dobra cene i mialem sie przesiasc na jakas plyte na KT333( stawialem na Epox 8K3A) + AMD XP ale po tych kiepskich wynikach Liska na tej plycie zrezygnowalem :evil: I stwierdzilem teraz najlepszy zakup to P IV 1.6A ale tu sie zaczyna problem bo niewiem ktora plyte wybrac do 600 zl ?????? :?: Zastanawiam sie nad : ASUS P4S333 na SIS 645 - 500 zl MSI 645 ULTRA na SIS 645- 420 zl GIGABYTE 8IRX na intel 845D- 570 zl MSI 845 ULTRA na Intel 845D- 570 zl Szczegolnie zalezy mi na wydajnosc i stabilnosc przy OC . Moze jakies inne propozycje ??? Ile kosztuje Epox na 845D i jak sie sprawuje. Remik :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 ASUS P4S333 podbno da sie przerobic na P4S533 ale nie jestem pewien ale i tak bym bral asusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ale jak z wydajnoscia do Intel 845D vs SIS 645 i stabilnosc przy OC :?: Remik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 pod tym adresem jest teścik płyt z sis 645 http://www.tomshardware.com/mainboard/02q2...0403/index.html i 845D tutaj: http://www.tomshardware.com/mainboard/02q1...0318/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 ja bym brał msi 1) obsługuje ddr 333 2) nowy model ma jakies ulepszenie A2 [cos takiego] 3) cena!!!!! a teraz pytanie gdze dostac taka płyte w sklepach internetowych, jak sie orientuje zaden nie prowadzi tego medelu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 2tyg temu skladalem nowa platforme kumplowi i wybralem(jak sie okazalo)the best zestaw za ta kase czyli 1,6a BOX i takie tam Plyta to MSI 845ULTRA,sam dla sibiak sie poszczesci wzialbym EPOXa ale teraz juz nie wiem bo skoro ten MS sie sprawdzil w kazdych warunkach do chyba wrocil bym do MSI(jak za dawbcy lat:) 1,6 poszedl z marszu na 2,27.Troche sie tym pobawilem i wyciagnalem 2416Mhz-max stabilnosci.Plyta ma wystarczajaco ilosc regulacji do o/c ale nie jesytem pewien czy wszystko dziala jak nalezy(przy zwiekszaniy vRAM plyta sie nie podnosila)poza tym wszsytok git.Dzieli AGP/PCI jak nalezy. Tylko cena:tu kosztuje 650zl wiec pytaeni gdzie ja widziales za 570(cena dystrybutora bez kosztow wysylki)Jak nie masz porzadnego dziwkeu wez z CMEDIA6 calkiem ladnie to brz,mi w 3D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Wydajnosc Intela wieksza raczej niz SIS,jak masz pieniadze kupuj Intel+Intel(zwykle drozsze plyty daja wieksze pole do popisu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Wydajnosc Intela wieksza raczej niz SIS,jak masz pieniadze kupuj Intel+Intel(zwykle drozsze plyty daja wieksze pole do popisu) mylisz sie.. moge zarzucic wyniki z SIS + INTEL i niech ktos mnie pobija >> INTEL + INTEL.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Ja tez się rozglądam za MoBo pod P4... ale dlamnie liczy się tylko OC :D Nie pamiętam już, na jakiej to płycie jakiś Japoniec @ P4 na 4GHz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Sprzedalem sprzet z Epox 8K7A+ i TB 1000@1400 za dosc dobra cene i mialem sie przesiasc na jakas plyte na KT333( stawialem na Epox 8K3A) + AMD XP ale po tych kiepskich wynikach Liska na tej plycie zrezygnowalem :evil: I stwierdzilem teraz najlepszy zakup to P IV 1.6A ale tu sie zaczyna problem bo niewiem ktora plyte wybrac do 600 zl ?????? :?: Zastanawiam sie nad : ASUS P4S333 na SIS 645 - 500 zl MSI 645 ULTRA na SIS 645- 420 zl GIGABYTE 8IRX na intel 845D- 570 zl MSI 845 ULTRA na Intel 845D- 570 zl Szczegolnie zalezy mi na wydajnosc i stabilnosc przy OC . Moze jakies inne propozycje ??? Ile kosztuje Epox na 845D i jak sie sprawuje. Remik :evil: :evil: a swoja droga gdzie masz Asusa p4s333 za 500zl ? ja dalem za niego w hurcie 560 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Ja tez się rozglądam za MoBo pod P4... ale dlamnie liczy się tylko OC :D Nie pamiętam już, na jakiej to płycie jakiś Japoniec @ P4 na 4GHz??? na moim aususie p4s333 mam jak widac calkiem mily wynik... a jutro bedzie peltier to sie zobaczy dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutant X Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Biesz ASUSA - z zaproponowanych płyt zdecydowanie najlepszy do OC i najwydajniejszy (szczególnie z DDR 333). MSI na SISie nie jest tak stabilny przy wysokim FSB jak ASUS. A co do najlepszej płyty do podkręcania Northwoodów to zdecydowanie zmodowany Abit TH7 (Intel 850) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Co masz tam w tym Asusku? Masz dzielnik 1/6??? Bo wiesz Ja mam zarombiste WC na którym z 226W Peltierkiem będę miał z -10C :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Biesz ASUSA - z zaproponowanych płyt zdecydowanie najlepszy do OC i najwydajniejszy (szczególnie z DDR 333). MSI na SISie nie jest tak stabilny przy wysokim FSB jak ASUS. A co do najlepszej płyty do podkręcania Northwoodów to zdecydowanie zmodowany Abit TH7 (Intel 850) z tym 333 to nie pzresadzaj.. teraz moje pc2100 dzialaja na 310mhz i nie ma duzej roznicy w stosunku do 266 a co do THII to fakt.. chyba Trinit ja ma.. ale ja wole tanszego asusa p4s333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Miałem u siebie Asusa P4S333, Asus P4B266SE, Abita BD7, Abita SD7-533 i MSI845 Ultra - najlepiej z całej piątki wypadł MSI - no i ma fsb do 200 MHz :) Abit SD7-533 tez sie dobrze zapowiada ale nie miałem czasu na więcej testów - niedługo będzie na Tweaku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Miałem u siebie Asusa P4S333, Asus P4B266SE, Abita BD7, Abita SD7-533 i MSI845 Ultra - najlepiej z całej piątki wypadł MSI - no i ma fsb do 200 MHz :) Abit SD7-533 tez sie dobrze zapowiada ale nie miałem czasu na więcej testów - niedługo będzie na Tweaku :) mi MSI jakos nie przypadl do gustu (brak regulacji vdimm) a swoja droga ile wydziela nie podkrecony p4 1,6A? bo jakos w datasheetach nie moge znalezsc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 perben napisal: Ceny spadly na te plytki teraz w AB 409 zl INCOM 430 + VAT A co sadzicie na temat GIGABYTE 8IRX na intel 845D- 570 zl Tu recanja ( drozszej 8irxp) i plytka wypadla bardzo dobrze http://www.in4.pl/recenzje/ga-8irxp/index.htm Czyli co ASUS :?: teraz niecale 500 zl chyba warto i czy to prawda z tym ze mozna bios dac od ASUS P4S533 i bedzie sie zachowywal jak ASUS P4S533 ( mial paramery) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Czyli co ASUS teraz niecale 500 zl chyba warto i czy to prawda z tym ze mozna bios dac od ASUS P4S533 i bedzie sie zachowywal jak ASUS P4S533 ( mial paramery) Napewno nie bedzie mial takich parametrow jak P4S533 ale jezeli sie nie myle to jest wtedy oblsluga 166Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Masz juz odpowiedz w nowej recenjzi Tak jak mowielm za niewygorowana kase MSI845ULTRA Ma regul vdimm a 845 nie ma bo to tansza plyta Na poaczatku bylem pozytywnie doi via nastawiony ,w tej chwili ze tylko widze Intel+Intel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 tj645ULTRA nie ma vdimm,na Intelu jest vdimm jak masz kase bierz ARU albo jakiegos ASUSA a jak srednio to MSI 845ULTRA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 tj645ULTRA nie ma vdimm,na Intelu jest vdimm jak masz kase bierz ARU albo jakiegos ASUSA a jak srednio to MSI 845ULTRA Asus p4s333 ma regulacje vdimm obsluguje on tez fsb 166 a jedyna roznica w stosunku do p4s533 to ze 333 jest na sis645 a 533 na sis645DX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 z PROCA JESTEM 100% :lol: a PLYTA Z DZWIEKIEM 6 -kanal C-Media ( niezle gra ) 540 zl AGP tylko do 1,6 V Pamieci do 2,6 V Zalozylem proca tak dla proby z tym syfem zamiast pasty i jest 16X147 a napiecie 1,65v ( 1.59 V efektywnie) wiecej niemoge bez przerobki :lol: :lol: Mysle ze pojdzie na 2,7GB jak wszystko bedzie OK :o :o Remik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Mi to samo poszlo na 151fsb i tez efekrtywnie 1,59-1,6V,czekaj na nowy BIOS WLasnie dziala bez zarzutu Vdimm bo mi zawieszlao komp jak zmienialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 A co ma byc w tym nowym biosie :?: :?: :?: i kiedy ma wyjsc ?? Czy zdarza sie u ciebie taka sytuacja ze system chodzi stabilnie w windzie ale jak dam zeby winda uruchomila sie ponownie to casem czarny ekran ? wystarczy nacisnac reset i idzie. Wiem ze te problemy sa na tych MSI moze nowy bios pomoze. I jaka u ciebie temperatura CPU. Remik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechu Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Hmm, a moze warto kupic plyte SLOTEK 85DRV3 :?: Wojtas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Temp w granicach 47-50(2,4Ghz) i 40 st niekrecony Czasem na 2,4 tez po restarcie sie nie budzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechu Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 A ma moze ktos plyte SOLTEKA SL85DR-C (na 845D), albo czytal dobre recenzje i wie czy na tym mozna dobrze krecic? W necie cos znalazlem jednak nic konkretnego, wiec jakby ktos podal jakies ciekawe linki lub napisal cos o niej to bede widzeczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 A ma moze ktos plyte SOLTEKA SL85DR-C (na 845D), albo czytal dobre recenzje i wie czy na tym mozna dobrze krecic? W necie cos znalazlem jednak nic konkretnego, wiec jakby ktos podal jakies ciekawe linki lub napisal cos o niej to bede widzeczny. co sie uparles tak na tego intela... kup SIS`a sam mam i jestem bardzo zadowolony.... jezeli Ci sie nie spieszy to poczekaj (2-4tyg) na sis645DX bo wtedy juz powinien byc w polsce... w szczegolnosci p4s533 jest extra plyta ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechu Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 co sie uparles tak na tego intela... kup SIS`a sam mam i jestem bardzo zadowolony.... jezeli Ci sie nie spieszy to poczekaj (2-4tyg) na sis645DX bo wtedy juz powinien byc w polsce... w szczegolnosci p4s533 jest extra plyta ;) Nie uparlem sie , tylko sprawdzam w co warto zainwestowac :) Kupil bym SIS'a (645) jakby byl wiekszy dzielnik. A co do P4S533 to sie zgadzam, zapowiada sie niezle:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Kupil bym SIS'a (645) jakby byl wiekszy dzielnik. ?? Ale przeciez Intel ma takie dzielniki jak SIS 645 wiec w czym problem bo interesujesz sie intelem Remik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...