Gość marantz5003 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) temp w pokoju to 22C Edytowane 13 Marca 2010 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Coś jest nie tak. Mam tą samą bude, praktycznie tego samego proca (e8200) podkręconego na 3,8ghz (chłodzenie karakorum) i u mnie w idle jest 33C na dwóch rdzeniach, a po godzince w linxie max odnotowane temp to 58C... mierzone coretemp wentylator na schładzaczu 1200obr-min czyli standard. obudowa lekko przerobiona. No i kolega tez tu pokazuje temperatury rzedu 58 stopni... Naprawde, mam wrazenie, ze ktos tu robi z igly widly. Przede wszystkim trzeba pamietac, ze wskazania programow moga byc obarczone sporym bledem, wiec czy to bedzie 58 stopni, czy 60, to nie ma co sie ekscytowac, bo spokojnie odchylke 1-2 stopnie mozna uznac za niepewnosc pomiaru. Biorac pod uwage, ze procesor ma TJMax na poziomie 100 stopni, to nie widze powodu do strachu przy okolicach 60 pod obciazeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...