Skocz do zawartości
kazaSzek

No właśnie co kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężko przejrzeć inne tematy?

Procesor : AMD Phenom II X4 925 - 499 zł

Płyta Główna : ASRock M3A770DE - 230 zł

RAM : GoodRam 2GB 1600MHz - 180 zł

Zasilacz: Corsair 400W - 199 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 189 zł

Napęd : Samsung SH-223C SATA - 99 zł

Obudowa: CM Elite - 159 zł

Do tego jakiś HD5770. Z czasem dołóż 2GB ram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki szpachl2 po oglądałem ale szukam coś innego (nie znalazłem tam takiego zestawu jaki by mi odpowiadał). Proszę dajcie jeszcze jakieś propozycje.

To może określ bliżej swoje preferencje. Napisz który zestaw jest najbliższy Twemu sercu i co Ci w nim nie pasuje. Dziś nie obchodzimy święta spamera aby użytkownicy podawali Ci zestawy, Ty będziesz je kwitował: nie podoba mi się, proszę o inne propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie, jak na początku napisałem dobra grafika i procesor, dysk twardy 500GB nie potrzebny mi aż taki duży i dobry CD-ROM potrzebuje (cichy, czyta za każdym razem). Nie jestem jakiś dobry w składaniu jednostki centralnej więc napisałem ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk jest 500GB bo jest niewiele droższy od 160GB a nieporównywalnie szybszy. Jest to jedno talerzowy dysk. Tak naprawdę to dyski są najwolniejszym ogniwem obecnych komputerów. Dlatego polecany jest ten dysk, aby najsłabsze ogniwo było możliwie najwydajniejsze.

Jeśli wiesz jaki chcesz napęd CD-ROM to po czytaj o napędach. Obecnie stosuje się jednak napędy DVD-RW. Można poczytać testy czy odpowiednie tematy i ustalić który spełni Twoje wymagania. Pewnie każdy nowy napęd będzie czytał wszystko co da się przeczytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi