Gość ToMko90PL Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Witam. Otóż nurtuje mnie jedno pytanie. Czy neostrada posiada jakieś "tryby"? Otóż, ja mam neo 2mb, kumpel ma neo 1mb. Grając w gre Counter Strike 1.6 ma ping mniejszy od mojego o jakieś 15-20 jednostek. Nie tak dawno miał problemy z netem, zadzwonił na infolinie i babka z infolinii ponoć przełączyła go na jakiś inny tryb pracy. O co chodzi? jaki tryb? Jakie są tryby, czym się różnią. Orientuje się ktoś? neostrada przydziela hosty wraz z ip chyba losowa lecz bierze pod uwagę tylko najbliższe hosty,,,i akurat teraz dostałem hosta z odległego od mojej miejscowości o 70km,,,,,kumpel do tej miejscowości ma 48km(zakładając że też dostał tego samego hosta), lecz tak czy siak ,,,,22km różnicy na pewno nie powinny dawać takiej różnicy tj. 15-20 ping PS. nie pisać komentarzy typu abym wyłączył zbędne oprogramowanie podczas gry gdyż takiego brak, nie pisać że mam coś źle skonfigurowane gdyż tak nie jest. PS2. do moderatora Rikki. Nie przenoś tylko nigdzie mojego tematu,,,a już na pewno nie do działu z grami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Posiadasz tryb interleaved z przeplotem większym niż 1/1 (fast). Jeżeli linia pozwoli i trafisz na kumatych ludzi to w przeciągu kilku minut powinieneś cieszyć się trybem fast i mniejszym pingiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Roznica 15 czy 20ms w pingu to nie jest az taki dramat z drugiej strony, nie dajmy sie zwariowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Posiadasz tryb interleaved z przeplotem większym niż 1/1 (fast). Jeżeli linia pozwoli i trafisz na kumatych ludzi to w przeciągu kilku minut powinieneś cieszyć się trybem fast i mniejszym pingiem. Dziekuję! Teraz średni ping na onet 17ms B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...