mihalo Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Witam, miałem 10GB na partycji recovery i 140GB na partycji podstawowej. Partycja podstawowa miala dysk C (40GB) i trzy dyski logiczne D(35GB) E(35GB) F(30GB). Zachciało mi się usunąć partycję recovery i poszerzyć partycję C o 10GB 'z przodu'. Zabieg trwał około godziny (Przeniesione zostało 35GB danych, choć na samej C było ich znacznie mniej). Użyłem programu Paragon Partition Magic 9.0. Po operacji widzę zamiast opisywać pokażę zrzut): Windows działa, C działa reszty dysków nie widać. Chciałbym odzyskać utracone trzy partycje razem z danymi jakie na nich są, nie wiem co mogłem źle zrobić skoro użyłem narzędzia resize. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 TestDisk powinien odnaleźć te partycje. Jakiego programu używałeś? Partition Magic czy Paragon Partition Manager? Jeśli Partition Magic to to jest to co zrobiłeś źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Na przyszłość używaj takich programów jak acronis disc director. a wogóle to nie polecam takich "akcji", bo są potem problemy z długim odczytem. Zabieg trwał około godziny Takie coś nie powinno trwać dłużej niz 10 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Na przyszłość używaj takich programów jak acronis disc director. a wogóle to nie polecam takich "akcji", bo są potem problemy z długim odczytem. Takie coś nie powinno trwać dłużej niz 10 minut. Jeśli partycja była rozszerzana "w lewo" to może trwać dłużej niż 10 minut. O co chodzi natomiast z długim odczytem? U siebie manipulowałem rozmiarem partycji już jakieś 3 czy 4 razy (EASUS Partition Master) i nie zauważyłem żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...