moe Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 hej, potrzebuje kabel do iiyamy do analoga. Wiem, ze brzmi to glupio ale wcale nie jest. Moze od poczatku: 1. problemy zaczely sie z xp - kabel sie pewnie gdzies przelamal i przy zmianie rozdzielczosci na wyzsza (od 1440 w gore) monitor drgal, kupno nowego kabla (jakis ferytowy noname) zalatwilo sprawe. 2. po przesiadce na win7 pojawil sie problem rozdzialek natywnych - mozna ustawic customowa ale zadna gra nie widzi rozdzielczosci natywnych, 3. kupilem firmowego mrs, ktory wspiera wszystkie rozdzialki do 2048, nie rozwiazalo to problemu. 4. wsadzilem stary, oryginalny kabel - sa natywne - obraz czasami drga jak to mialo miejsce wczesniej. pytanie dla specow : jaki kabel kupic, - oryginalny ma 14 pin ale to nie ma znaczenia - sprawdzane tez z innym 14 pinowym, bez rezultatu. - wyrwalem tez 1pin z jednego 15 pinowego - zwis i niemoznosc wejscia do systemu ktos wie jakie kable wchodza do tych monitorow? Uprzedam odpowiedzi: - nie, nie kupie nowego monitora :) - sterowniki stare i nowe - bez rezultatu, - nie, nie wroce na xp - win7 pokazuje TYLKO natywne na oryginalnym kablu z iiyamy jak ktos cos wie na ten temat to za info thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 to musi być standardowy D-sub - D-sub, a nie jakiś specjalny. szkoda ze nie masz DVI, a tak wogóle to jaki to model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) Nie napisałeś podstawowej informacji - modelu, a przynajmniej typu monitora. Niewiem czy dokładnie o to Ci chodzi, ale: Kupujesz przewód D-SUB -> DVI (zakładam że masz wyjście DVI), z wtyczki DVI usuwasz piny odpowiedzialne za EDID (identyfikacja monitora). Komputer nie rozpoznaje wtedy modelu monitora, można ustawić dowolną rozdzielczość i odświeżanie. Możesz to samo zrobić w przejściówce D-SUB -> DVI. Edytowane 20 Marca 2010 przez David523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) dzieki za odpowiedzi. mam prolite e2202ws, czyli dsub -> dvi. chodzi mi dokladnie o to, ze na kablach ktore kupilem nie mam mozliwosci wyboru rozdzielczosci natywnej - mam wszystkie oprocz ich, jak pisalem - moge ja ustawic recznie ale nie ma mozliwosci wyboru jej np w grach, na tym kablu od iiyamy, ktory dostalem w zestawie jest mozliwosc wyboru TYLKO rozdzielczosci natywnych (czyli odwrotnie do tych wyzej) i wszystko chodzi jak powinno. niestety ten kabel jest gdzies przelamany bo sa smuzenia obrazu przy zmianie rozdzialek. pisalem oczywiscie do serwisu iiyamy czy oni nie moga sprzedac mi ich kabla - oczywiscie olewka totalna. e: jeszcze na domiar zlego wyskoczyl mi bad pixel - 1 i ostatnia iiyama Edytowane 21 Marca 2010 przez moe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...