tom256 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) Sprzęt chłodzący: CPU: Swiftech Apogee Drive 350 (po tunningu TOPu)GPU: ZALMAN ZM GWB3850/3870Rezerwuar: Swiftech MicroRESChłodnica główna: Cooltek single for ChieftecChłodnica #2: Black Ice MicroWenylator główny: Fander FX-120Wentylator #2: NoiseblockerWęże: Feser TubePłyn chłodzący: Feser One BlackOpis:Układ miał być kompaktowy i w miarę możliwości cały zabudowany w środku, aby nie stracić na mobilności sprzętu. Blok wodny na procesor jest zintegrowany z pompką (Apogee Drive 350), przy czym spiłowałem mały kawałek plastyku aby poprawić przepływ cieczy. Grafikę chłodzi aluminiowy blok Zalmana tzw. "Fulkołwer", rozwiązanie nie jest może takie wydajne jak bloki EK, ale za to jest nieporównywalnie tańsze. Bardziej niecodziennym rozwiązaniem jest zastosowanie dwóch chłodnic, niestety ciężko mi powiedzieć jaki jest zysk na temperaturze w tym przypadku :( Na zakończenie układu zdecydowałem umieścić rezerwuar Swiftech MicroRES dla którego udało znaleść się całkiem ciekawe miejsce :DObieg:Apogee Drive 350 -> ZM GWB3850/3870 -> Cooltek -> Black Ice Micro -> MicroRES -> Apogee Drive 350Fotki: Buda przed montażem chłodzenia: Asus EAH3870/DDR4 Źle zamontowana sekcja chłodzenie zasilania, potem poprawiłem :D Dfi LANParty UT P35-T2R ... i cały komp Pomiary temperatury OCCT: Edytowane 21 Marca 2010 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...