Gość Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Witam Zamówiłem ostanio ibm t42 i wszystko bylo by ok , gdyby nie zasilacz. Na obudowie laptopa pisze 16v 4,5A a dołączony zasilacz jest od lenowo i ma 16v 3,5A.Czy ten zasilacz nie jest zasłaby i nie pupsuje mi sprzętu? Czym moze sie objawiać różnica między 3,5A a 4,5A?Jak narazie laptop działa ok , ale chyba powinienem wymienic zasilacz? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Zasilacz jest za słaby - powinien być 4,5A tak jak na obudowie komputera. Objawy są takie, że zasilacz bardzo się grzeje i dłużej ładuje baterię. Czy może uszkodzić? Niestety nie mam pojęcia, czy "dochodząc w zaświaty" pociągnie za sobą laptopa? Miałem kiedyś taki sam przypadek z T40. Chodził tak z tydzień czasu i nic się nie stało ale po tygodniu wymieniłem zasilacz na właściwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Noteo Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 To może byc tymczasowe rozwiązanie,ale właściwie powinieneś miec zasilacz o takiej mocy jaka podaje obudowa komputera czyli w tym wypadku 4,5A. Poszukaj w sklepach ze sprzętem komputerowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...