Skocz do zawartości
Pawello12

Komputer do maksymalnie 2000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam złożyć komputer dla znajomego taty. Cena to maksymalnie 2000zł, ale lepiej coś koło 1500 zł. Ma służyć do grania, słuchania muzyki, odlądania filmów - ogólnie do wszystkiego tongue_prosty.gif

Myślałem nad jakimś Pentium Dual Core, płyta to jakiś Gigabyte, co do grafiki to nie wiem jeszcze czy Nvidia czy ATI.

Proszę o jakieś sensowne rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc złożymy coś w kompromisowej cenie, czyli za ok. 1750 zł. Na pewno zestaw bd oparty na AM3, bo jest to jedyna sensowna platforma za te pieniądze. Dual Core wiąże się ze starym socketem LGA775...no to przejdźmy do sedna, oto moja propozycja:

Procesor:AMD Athlon II X4 630 /2.8GHz, 2MB, 95W, BOX, AM3/350 zł

Płyta główna:DFI LanParty Blood Iron /AMD785G, DDR3-1600/239 zł

Pamięć RAM:GoodRam 2GB 1600MHz CL9/180 zł

Dysk twardy:Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3/185 zł

Karta graficzna:HIS Radeon HD4850 iCooler IV 1024MB DDR3 /256bit/ DVI/HDMI/430 zł

Nagrywarka DVD:Liteon iHAS424 SATA LightScribe (black)/99 zł

Obudowa:Gigabyte Luxo M1000 Black/120 zł

Zasilacz:Amacrox Warrior 400W/159 zł

Wychodzi 1762 zł, ceny z esc.pl (składają tam kompy za freeko).

Edytowane przez Rafaello92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze tak. Ale dzis radzilbym dopisac taka informacje :P bo raczej wiekszosc chce zlozony... i moga sie zapedzic ^ ^

Sprawdz tez ta konfiguracje w innych polecanych sklepach bo moze bedzie taniej. Choc esc i tak jest naprawde tanim sklepem, zdecydowania stawiaja na wieksze obroty z nizsza marza :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi