costi Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 To znowu ja ;) Tym razem rozgladam sie za wentylatorem wyciagajacym powietrze na gore obudowy. Rozmiar 120 lub 140mm. Zalezy mi przede wszystkim na ciszy, nie musi robic huraganu. bedzie, co oczywiste, pracowal w poziomie, wiec lozysko musi byc do tego dostosowane. Jak dotad wpadly mi w oko (kolejnosc przypadkowa): - Scythe Gentle Typhoon 800rpm - Scythe SlpStream 140mm 500rpm (wg cooling.pl lozysko slizgowe, wiec czy nie zdechnie dosc szybko?) - beQuiet! Silent Wings 140mm (tu znowu pytanie czy lozysko nie siadzie, no i ta porabana cena...) - SilentiumPC Zephyr 140mm (cena bardzo atrakcyjna, tylko znowu pytanie o lozysko, no i nie wiem jak z cisza tych wentylatorow, sa jakies podejrzanie tanie) ktos ma jakies madre rady? ;) Od razu mowie, ze Noctua odpada, bo nie wydam 100zl na wentylator. EDIT: mam jeszcze w szufladzie Xthermala BTF-120 Pro - nada sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) Jesli chodzi o głośnosc Zephyr jest porownywalny do Scythe Slip Stream, jednak scythe ma lepszy przepływ powietrza, wystarczy przyłożyć reke i czuc ze duzo lepiej 'wiucha' mimo praktycznie takich samych obrotow (Z-1184 S-1206) ;] Edytowane 28 Marca 2010 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Jeśli do poziomu to polecam Typhoona 120 albo 140 beQuiet!. Łożyska najlepsze do tego. Cena beQuiet! może i spora, ale wentylatorek jest tego warty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...