Skocz do zawartości
costi

Wentylator 120/140 na gore obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

To znowu ja ;)

Tym razem rozgladam sie za wentylatorem wyciagajacym powietrze na gore obudowy. Rozmiar 120 lub 140mm. Zalezy mi przede wszystkim na ciszy, nie musi robic huraganu. bedzie, co oczywiste, pracowal w poziomie, wiec lozysko musi byc do tego dostosowane.

Jak dotad wpadly mi w oko (kolejnosc przypadkowa):

- Scythe Gentle Typhoon 800rpm

- Scythe SlpStream 140mm 500rpm (wg cooling.pl lozysko slizgowe, wiec czy nie zdechnie dosc szybko?)

- beQuiet! Silent Wings 140mm (tu znowu pytanie czy lozysko nie siadzie, no i ta porabana cena...)

- SilentiumPC Zephyr 140mm (cena bardzo atrakcyjna, tylko znowu pytanie o lozysko, no i nie wiem jak z cisza tych wentylatorow, sa jakies podejrzanie tanie)

ktos ma jakies madre rady? ;) Od razu mowie, ze Noctua odpada, bo nie wydam 100zl na wentylator.

EDIT: mam jeszcze w szufladzie Xthermala BTF-120 Pro - nada sie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o głośnosc Zephyr jest porownywalny do Scythe Slip Stream, jednak scythe ma lepszy przepływ powietrza, wystarczy przyłożyć reke i czuc ze duzo lepiej 'wiucha' mimo praktycznie takich samych obrotow (Z-1184 S-1206) ;]

Edytowane przez pix3l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi