yuucOm Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Czy jest możliwe włączenie scrolla myszy stronach we flashu ? Chodzi mi o to ze na obszarze gdzie zaczyna się flash chciałbym aby był obsługiwany mouse scroll i przesuwał całą stronę. Jak to zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Opisz dokładnie jak jest zbudowana strona i gdzie się zaczyna/kończy flash. Przewijana zawartość jest wewnątrz flasha, czy na zewnątrz? Tak, czy inaczej, da się, a w zależności od tego, co konkretnie chcesz przesuwać- albo z użyciem JS, albo bez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Chodzi mi o to jak jest na tej stronie: Projektowanie stron www . Po lewej stronie tej strony jest element flash i mimo ze na nim jestem myszką to scroll działa i strona się przewija. Jak to zrobić ? JS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 wmode="transparent" Poszukaj, jak się tego używa, bo ja, przy wstawianiu flasha przez skrypt swfobject, piszę params = {wmode: "transparent"}, albo coś w tym stylu. Raz, czy dwa umieszczałem flash wrzucając czysty <embed>, czy <object>. W tym momencie nawet nie wiem w które miejsce to jest dokładnie wstawiane. Już myślałem, że chcesz robić coś w stylu mouse.addListener, albo .addEventListener(MouseEvent.cośtam) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 wmode="transparent" Poszukaj, jak się tego używa, bo ja, przy wstawianiu flasha przez skrypt swfobject, piszę params = {wmode: "transparent"}, albo coś w tym stylu. Raz, czy dwa umieszczałem flash wrzucając czysty <embed>, czy <object>. W tym momencie nawet nie wiem w które miejsce to jest dokładnie wstawiane. Już myślałem, że chcesz robić coś w stylu mouse.addListener, albo .addEventListener(MouseEvent.cośtam) ;] NIe nie ;), Mousescroll eventów korzystam w oknach tekstowych. Właśnie o to mi chodziło. To wmode mogę ustawić we flashu na transparent. Dam znać jak sprawdzę czy to zadziała ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...