Skocz do zawartości
Pindol

MSI P6N SLI V2 i Intel C2D E7500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam płyte główną MSI P6N SLI V2 i kupiłem procesor Intel C2D E7500. Mam następujacy problem, gdy zamontuję już procesor w płycie, po naćisnieciu przycisku "POWER" wszystkie podzespoły ruszają, ale monitor nic nie wywietla i nie ma sygnału dźwiękowego od BIOSu.

Proszę o pomoc. Z góry diękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E7500 jest obsługiwany od biosu 7346v14 , który pojawił się w 2008-07-18 , pożycz od kogoś E21xx lub pierwsze E6xxx , płyta powinna z nimi wstać , zobacz jaką masz wersję biosu i w razie czego zaktualizuj ją :

MSI Europe – Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and more

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam P6n SLI V2. Planuje zmianę procka (e4300) na e7xxx lub e8xxx. Już jakiś czas temu znalazłem kilka stron na necie gdzie było napisane że P6n SLI V2 nie wstaje z procesorami w architekturze 45nm. Pisałem w tej sprawie do supportu msi i zaprzeczali.

Wtedy znalazłem to:

E5200 In P6N SLI Board Will Not Post

Napisałem do supportu, ale powiedzieli że to niedotyczy V2ki.

Moja rada: Wejdź na stronę Msi polska -> serwis -> kontakt i zadzwoń do nich może Tobie udzielą sensownych wyjaśnień.

Daj znać jakby co.

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi