8788508 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam! Proszę o pomoc. Kupiłem na allegro dysk (używany) i jak przyszedł, to zauważyłem, ze na płytce elektronicznej brakuje paru elementów. Czy ktoś mógłby napisać, jakie elementy powinny tam się znajdować, i czy istnieje możliwość dokupienia ich i wlutowania? Proszę o szybką odpowiedź. PS. Przepraszam za słabą rozdzielczość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Dysk kupiłes jako nie sprawny i chesz go uruchomić... . Dysk ma wylutowana diode transil czyli zasilacz dał za wysokie napiecie i klient próbował to naprawić ( ten element koło złacza zasilania ) i ten po lewej stronie koło bezpiecznika 000 . Koło smooth ( górna kosc) wylutowany jest kondesator (elementy 2 i 3 ) Teraz to szukaj innej elektroniki.... i przełóż rom Atmel-a ( tez niewiadomo czy nie dostał ) ale zeby przelutowac rom musisz miec specjalna stacje do tego i rev elektroniki tez musi się zgadzac... Wcale nie bedzie dla mnie zaskoczeniem to ze mechanika tez nie bedzie się zgadzać ( tafiałem na przypadki gdzie ludzie wystawiali dyski jako niesprawdzone a tak naprawde elektronika z jednej parafii a mechanika z 2 ... ) Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...