vippiotrek Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam, Mam taki oto telewizorek: LG FLATRON 100HZ (941675373) - Aukcje internetowe Allegro aukcja nie moja, daje linka poglądowo smilies/smile.gif Łączę go z kompem poprzez taki kabelek KABEL EURO / SVHS + MINI-JACK 7,5M + zestaw CD/DVD (969612300) - Aukcje internetowe Allegro karta graf to GF GTX260. Mój problem polega na tym, że telewizorek ma 100hz a obraz nadawany jest z maks 29hz. W sterach po prostu mogę maksymalnie wybrać 29Hz. Jaki jest najlepszy format (PAL, NTSC?) ? Czy możliwe jest zwiększenie tej wartości hz? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Czy możliwe jest zwiększenie tej wartości hz?Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Stery źle podają. To jest 25/29.97 Hz z przeplotem, czyli faktycznie jest 50/59.94 Hz. Telewizory 100 Hz podwójnie wyświetlają każde pole, co redukuje migotanie obrazu. Telewizor nie jest w stanie przyjąć sygnału 100 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Na chwilę obecną, chyba nie ma tv który przyjmie ze źródła prawdziwe 100Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 przedewszystkim robisz największy błąd jaki mozna zrobić...w obecnych czasach korzystanie z euro i svhs to głupota w najczystszej postaci - kup kabel dvi-hdmi i tak podłącz...tylko w ten sposób bedziesz miał rozdzielczośc monitora(na svhs/euro nigdy nie uzyskasz wyższej niz 1024x768) i perfekcyjna jakosc obrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Tak, podłączy sobie zwykłego CRT-ka kablem DVI-HDMI. Warto by przeczytać dokładnie temat zanim się odpowie bezsensownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...