piter1984 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) mam pytanie, czy ktoś szyfrował całkowicie dysk twardy w netbookach, nawet najprostszym algorytmem (chyba AES) zastanawia mnie spadek wydajności, wiadomo że procesory te nie są zbyt wydajne. Jak wygląda wydajność zarówno z ładowaniem się windowsa jak i obsługi programów, czy w przypadku niezadowalających efektów można dysk rozszyfrować ? jeszcze 2gie pytanie, bo postanowiłem zaryzykować: jak stworzyć w netbooku wirtulną nagrywartkę (podkreślam nagrywarkę, nie napęd) albo ominąć truecrypta tak by nie chciał nagrywać płyty rescue Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez piter1984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1984 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 wygląda na to że spowalnia, ciężko mi określić jak bardzo ale jest to zauważalne, jednak do serfowania po internecie jest wystarczające. do instalacji jednak nie trzeba wirt nagrywarki, tylko zwykły daemon tools wystarczy bo jest tworzony obraz i dopiero on jest nagrywany, mozna ten krok pominąć i podpiąć obraz do weryfikacji nagrania. obecnie temat do zamknięcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...