Skocz do zawartości
Algier

GF4200 problem z wydajnością i obrazem!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem i nie wiem czy wina leży po stronie sprzętu czy oprogramowania.

Na sprzęcie tak jak w podpisie w 3DMarku2001SE - 12000 w 3DMarku2003 - 1500. Niby wsystko jest ok, ale nie do końca.

1.

Przy niektórych grach strasznie mi zwalnia jak wchodzę i poruszam się w zamkniętych pomieszczeniach (np. IGI2, DF: Black Hawk Down) w innych wszystko jest ok (Splinter Cell).

2.

Kolejny problem to nierównomierne przesówanie się grafiki (np. jak stanę blisko ściany i poruszam się wzdłóż niej to widać że najpierw przemieszcza się część ekranu a potem reszta, to samo się dzieje jak stanę przy jakimś narożniku i poruszam się na boki). Te efekty tak jak w pkt. 1 można zaobserwować nie we wszystkich grach.

Macie jakiś pomysł, podzielcie się swoim doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem i nie wiem czy wina leży po stronie sprzętu czy oprogramowania.

Na sprzęcie tak jak w podpisie w 3DMarku2001SE - 12000 w 3DMarku2003 - 1500. Niby wsystko jest ok, ale nie do końca.

1.

Przy niektórych grach strasznie mi zwalnia jak wchodzę i poruszam się w zamkniętych pomieszczeniach (np. IGI2, DF: Black Hawk Down) w innych wszystko jest ok (Splinter Cell).

2.

Kolejny problem to nierównomierne przesówanie się grafiki (np. jak stanę blisko ściany i poruszam się wzdłóż niej to widać że najpierw przemieszcza się część ekranu a potem reszta, to samo się dzieje jak stanę przy jakimś narożniku i poruszam się na boki). Te efekty tak jak w pkt. 1 można zaobserwować  nie we wszystkich grach.

Macie jakiś pomysł, podzielcie się swoim doświadczeniem.

na to pomaga "vertical synchronisation" in V-sync jednak dosc spowalnia szybkosc wyswitlanej grafiki , a czy tak powinno byc czy nie to nie wiem.

opcje ta powinienes miec w zakladce sterownikow (nie wiem jakiej) ostatnio z nvidiom mialem kontak kilka miesiecy temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla GF4 ta opcja dostepna jest tylko w opengl :evil: ;) chyba ze w jakis programikach typu powerstrip mozesz to ustawic ale watpie. Osobiscie nigdy nie mialem tego typu problemow :? A tak na marginesie jakie masz driverki do chipsetu???

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla GF4 ta opcja dostepna jest tylko w opengl :evil: ;)

W D3D tez jest i to nawet w driverach, tylko ukrtye :) Zgrywasz plik coolbits.reg [google.com] , odpalasz i masz kilka nowych zakladek w driverach. Bierzesz D3D i 'wiecej' masz tam ustawienia V-Sync :) Mozna to rowniez zrobic innymi programami np.: RivaTuner, czy nVHardPage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla GF4 ta opcja dostepna jest tylko w opengl :evil: ;)

W D3D tez jest i to nawet w driverach, tylko ukrtye :) Zgrywasz plik coolbits.reg [google.com] , odpalasz i masz kilka nowych zakladek w driverach. Bierzesz D3D i 'wiecej' masz tam ustawienia V-Sync :) Mozna to rowniez zrobic innymi programami np.: RivaTuner, czy nVHardPage.

tak jak myslalem fakt troche zle to ujalem :oops: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla GF4 ta opcja dostepna jest tylko w opengl

W Direct3D też jest, coprawda nie można jej włączyć z poziomu ustawień sterowników, ale można z poziomu aplikacji (gry) - trzeba poszukać w jej opcjach.

ne w kazdej grze sa takie opcje ale zdarzaja sie nie da sie ukryc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...