Skocz do zawartości
Edward011

Creative sw320 pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich posiadam głośniki Creative Cambridge SoundWorks SW320 i zintegrowana karte dzwiekowa C-Media AC97 i dzwiek jest fatalny bas jest taki wymuszony i jest jak z pod ziemi . Kolega ma tez takie głosniki i dzwiek ma soczysty i bas głeboki i czysty , kiedys włozyłem do kompa karte Creative Sound Blaster audigy 5.1 i dzwiek był taki samy jak na mojej karcie zintegrowanej co radzicie zrobic czy to wina karty jeśli tak to jaka kupić pomocy !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz system - XP czy Vista/Windows 7 .

Bo w W7 MS trochę namieszał w kwestii obsługi dźwięku , przez co całość działa gorzej niż na XP .

Po drugie - jaką kartę ma twój kolega .

Btw. nie sądzę aby na Audigy 5.1 dźwięk był taki sam jak na AC-97 .

Instalowałeś stery do Audigy czy karta lata na tym co system zainstalował ?

Ew. sprawdź KX-y .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma jakąś też zintegrowana , ja mam windows Xp ,

sterowniki sciagałem z internetu do Audigy ale juz nie mam tej karty mam ta zintegrowana ac97 jestem skłonny kupic nowa karte jaka proponujesz?

Nie jestem w tych sprawach dobry a co znaczy to (sprawdź KX-y ).

A moze byc cos takiego ze w biosie cos bedzie przestawione czy gdzieś indziej ze karta obcina pasmo dzwiekowe czy cos takiego tak mi kolega cos mówił ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze głosniki bedą sprawne bo miałem przed nimi nowe głosniki creative Inspire t3030 i grały tak samo jak sw320 tamte głosniki sprzedałem bo myślałem ze na tyle ich stać , i kupiłem takie jak ma kolega bo bardzo mi sie spodobało jak graja czyli sw320 i to samo jak t3030 ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi