Skocz do zawartości
andre143

karta muzyczna pod dwa zestawy głosników

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym prosić o pomoc.

Mianowicie poszukuje karty muzycznej pod którą by dało sie podłączyc dwa zestawy głosników komputerowych aby grały równocześnie,

owe zestawy to;

Logitech Z-2300

MICROLAB SOLO6C GŁOŚNIKI MICROLAB SOLO6C 100W RMS PILOT + Bonus (984017561) - Aukcje internetowe Allegro

w tej chwili posiadam tylko zestaw logitech Z-2300 bez zadnej karty muzycznej, komputer mam osmioletni,nic w nim nie zmieniałem. zamierzam dokupić ową karte muzyczna i te drugie głosniki MICROLAB SOLO6C.

Zależy mi wyłącznie na słuchaniu muzyki mp3. W nic nie gram a filmy sporadycznie oglądam.

z góry dziękuje za pomoc i wszelkie sugestie, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, moim zdaniem nie warto łączyć tych dwóch zestawów. Od zawsze wiadome jest, że do słuchania muzyki najlepsze są głośniki stereo (jesli zależy Ci na czystym dźwięku to bez subwoofera - którego bas rozlewa sie po innych pasmach) Bleee ;/. Microlaby solo6c to bardzo dobre głośniki. Zadbaj o jak najlepszą jakość tych plików muzycznych (w Twoim przypadku mp3) z najwyższym bitrate. Najlepiej gdybyś miał swoje zbiory w formacie flac/wav... no ale tu już konieczna jest inwestycja w oryginalne płytki cd.

Sam posiadam te głośniki i mogę je zdecydowanie polecić, takiego dźwięku nie uświadczyłem na żadnych budżetowych głośnikach. Zrobisz sobie porównanie z Logitechami... to usłyszysz różnice.

Ja na twoim miejscu zostawiłbym tylko Microlaby a Logitechy odsprzedał.

Pozdrawiam

Edytowane przez xkapselx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam dość podobne zestawienie bo Z-3e + Solo 6c ale używam tego zestawu najczęściej do gier i filmów a muzyki słucham przeważnie na słuchawkach (HD555) bo jest o wiele lepsze brzmienie. Do gier to zestawienie nadaje się znakomicie, do filmów też ale tych wielokanałowych. Do filmów w stereo może i też byłoby bardzo dobrze ale solo powinny być z przodu z racji lepszego przenoszenia pasma głosu - po prostu na solo głos jest wyraźniejszy, a głupi jest efekt gdy głos wyraźniej słychać z tyłu niż z przodu (potem trzeba kombinować z jakimiś CMSSami by wyciszyć głos z tyłu) ;)

Muzyki nie słucham często na tym zestawieniu ale też się zdarza i ogólnie nie jest źle, choć oczywiście mogłoby być lepiej (ale wątpię czy za taką cenę) ;) Co do pomysłu ze sprzedaniem logów i pozostaniem tylko przy solo to nie podzielam tej opinii. Mi bardziej podoba się dźwięk odtwarzany ze wszystkich 4 głośników niż tylko z samych solo. Co do formatów bezstratnych to też IMO przesada do tych głośników. Bo przynajmniej ja nie słyszę na nich różnicy pomiędzy dobrym MP3 192kbps a wyższą jakością, o formatach bezstratnych nie wspominając.

Edytowane przez kamail86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi