hasior Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Wszystkich. W sumie wszystko jak w temacie. Otóż mam płytę gigabyte'a G33-S2. Planuję jak najszybciej wymienić chłodzenie chipsetu ze standardowego na Thermalright HR-05 IFX. Nie jestem jednak pewny, czy to chłodzenie będzie mi pasować na ten chipset. Jeśli chodzi o ogólne wymiary, to oczywiście wejdzie, tylko czy rozstaw otworów będzie zgodny? W dokumentacji, na stronie TR nic nie napisano o G33, co do kompatybilności, czyli niby nie... Google też mi za wiele nie powiedziało... Czy rozstawy otworów mocujących radiator w poszczególnych chipsetach różnią się znacznie? Bardzo proszę o pomoc w tym temacie. Będę wdzieczny za wszelkie pomocne sugestie. Z góry dziękuję. Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez hasior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Wejdzie, ale pod warunkiem że na CPU posiadasz Standardowe chłodzenie. W moim przypadku musiałem powyginać ... Co do otworów, jak zakupisz to w opakowaniu powinieneś mieć komplet mocowań. Dla jasności: posiadam GA-G33M-DS2R Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez BastianCJ47 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź... Obawy me zatem bezpodstawne, więc qpuje :D Najwyżej noctue pognę, hihiii. Merci beaucoup encore une fois. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Miłego montowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Faktycznie weszło bez żadnego problemu, a co lepsze nic nie musiałem giąć. Pomiędzy radiatorem od CPU, a radiatorem chipsetu jest jeszcze 10mm przerwy. Skręcenie tego od strony cpu wymagało co prawda użycia drobnych rączek :D Temat więc do zamknięcia. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...