Gość doink Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam, Mam pytanko na które mam nadzieję że odpowie ktoś kto to przetestował fizycznie. Z praktyki, mam AP który ma ustawiony tryb działania B/G/N Mixed. Teraz teoria, powiedzmy że będą 3 urządzenia, jedno działające w B, drugie działające w G, trzecie działające w N. Pytanie za 5 pkt. Jak się podłączą do AP: - wszystkie w B? - czy każde w swoim standardzie? Potrafi odpowiedzieć ktoś kto to przetestował praktycznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Kazde w swoim standarcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 też mi się tak wydawało, natomiast praktyka jak zawsze mówi co innego, dzisiaj testowałem u siebie takie coś. AP Linksysa B/G/N MIxed Mode, w sieci mnóstwo urządzeń G, kilka z N-ale te się łączyły z 54mbps, dla próby podłączyłem jedno w B, ale pozostałe bez zmian. Po prostu nie mogę zrozumieć czemu te urządzenia zdolne do łączenia się w N tego nie robiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Bo może nie zaszły warunki dogodne dla standardu N np zbyt duża ilość ścian lub inne zakłócenia. N wykorzystuje MIMO (min stąd ilość anten więcej niż jedna) gdzie fale są niejako oddzielone i wystarczy, że na którymś z tych nibykanałów nie dało się przeprowadzić odpowiedniej transmisji. Podejdź z kartą sieciową N do routera i zobacz co wtedy - powinno śmigać elegancko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 na przestrzeni biura, powiedzmy 100m^2 są 3 AP nad sufitem podwieszanym, zabudowa typowo lekka biurowa otwarta, jakies regały czy szafki pod ścianami, zasięg wszędzie full, a mimo to N na oczy nie widziałem ;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Połączy tylko jedna urządzenie pracujące w N z AP które ma N - zobacz czy to będzie działać. Jeśli nie to wina nie leż po stronie urządzeń z B/G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...