Slayer Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Jak wiadomo, KT 600 jest szybszy od analogicznego NFORCE 2, ale co z chipsetem SIS-a? Jak dotąd na serio nie widziałem jakiegoś sensownego testu. Może się powatrzam, ale czy ktokolwiek widział recenzję płyty na tym chipsecie?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 na stronie głównej jest test więc na prawdę nie wiem po co ten temat. wejdź na link to sam się przekonasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Albo nie doczytałeś, albo się trzeba zgłosić do lekarza- chodzi mi o płyty oparte WYŁĄCZNIE na SIS 748 KT 600 i NFORCE 2 Ultra z największym naciskiem na SIS 748 ( tego niegdzie nie widziałem recenzowanego), bo resztę w sumie już widziałem, ale jeżeli chodzi o KT 600- tylko referencyjną płytę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 DFI była na KT600, a dfi to nie referencyjna. masz wyszukiwarkę na serwisach o sprzęcie więc jeśli tam nie ma to nigdzie nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 NIesteyt jeszcze nie ma dopiero wyszły płyty na SiS746(FX) pewnie jeszcze z kilkka miechów będzie trzeba poczekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 wyszły czy nie ale koleś już teraz musi mieć recenzje :) każdy wie że na razie najnowsza dostępna to sis 746 więc dlatego podałem link do tego testu. slayer : może chcesz link do testu KT 700 albo 800? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Kurde- zakładałem topic o płytach na SIS 748- są już płyty róznych producentów i są już w sprzedaży- przynajmniej tak pisze. Co do SIS- to praktycznie na 100%- z KT 600 coś dopiero lipiec. AOpen AK76F-400N ASRock K7S8XE DFI 748-AL FIC KT-748 Iwill K7S3 - K7S3-N Jetway S748DA To są płyty na SIS 748. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 wyszły czy nie ale koleś już teraz musi mieć recenzje :) każdy wie że na razie najnowsza dostępna to sis 746 więc dlatego podałem link do tego testu. slayer : może chcesz link do testu KT 700 albo 800? :D no nie, bo 746FX :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 wyszły czy nie ale koleś już teraz musi mieć recenzje :) każdy wie że na razie najnowsza dostępna to sis 746 więc dlatego podałem link do tego testu. slayer : może chcesz link do testu KT 700 albo 800? :D Nie natychmiast, ale by się przydało jak najszybciej ;) Wiadomo- kupuję nowego kompa, ale właśnie nie wiem, czy za 2 tygopdnie, czy za miesiąć- byle by trafić właśnie w tego SIS 748 czy KT 600 ( ten 2 mało prawdopodobne). Nadal się zastanawiam, czy brać Pentium 4 HT 2.4 Ghz czy Barton 2500+ ....nie wiem....za sam procesor intela zapłacę tyle ile za proc AMD + płyta :? A w takim wypadku zamiast dokładać do proca wolałbym zaoszczędzić albo dołożyć do R 9700 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 o jesu .... i znowu sie zacznie bitwa : AMD kontra iNTEL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Nie nie nie!!!! Zadnych wojen!!! To jest topic wyłącznie o płytach na tych 3 chipsetach. A o Intelu wspomniałem tak "OT" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Kurde- zakładałem topic o płytach na SIS 748- są już płyty róznych producentów i są już w sprzedaży- przynajmniej tak pisze. Co do SIS- to praktycznie na 100%- z KT 600 coś dopiero lipiec. AOpen AK76F-400N ASRock K7S8XE DFI 748-AL FIC KT-748 Iwill K7S3 - K7S3-N Jetway S748DA To są płyty na SIS 748. szkoda ze FIC juz na Polskim rynku nie egzystuje ,bo robi solidne plyty cena moze nie zaniska kiedys byla,ale konstrukcje znakomite (te pelne) pozniej cena troche spadla,jakosc tez ,ale znowu odbili ,chyba dzieki wspolpracy z Epoxem swoja droga to dziwnie zmienia sie image producenta ,za czasow K6 i P2 FIC robil najlepsze plyty (oprocz Abita i Asusa na BX) ,pozniej odszedl w cien po ostatniej udanej konstrukcji na kt133 ,aby teraz powrocic na kt400 i nf2 (PCB takie samo jak 8rda ,wiec ta plyta jest za Abitem,Epoxem w nf2) sam chcialby zobaczyc test FIC na 748 na tle konkurencji,mam nadzieje ze firma utrzymala tempo wzrostowe i 748 pobije konkurentow (niespodziewam sie oczywiscie ze Iwila pokona,w cuda nie wierze) mam do tej firmy sentyment,a na stronie sa biosy do jej wszystkich plyt od 486 ,to sie nazywa dbalosc o klienta :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 wyszły czy nie ale koleś już teraz musi mieć recenzje :) każdy wie że na razie najnowsza dostępna to sis 746 więc dlatego podałem link do tego testu. slayer : może chcesz link do testu KT 700 albo 800? :D Nie natychmiast, ale by się przydało jak najszybciej ;) Wiadomo- kupuję nowego kompa, ale właśnie nie wiem, czy za 2 tygopdnie, czy za miesiąć- byle by trafić właśnie w tego SIS 748 czy KT 600 ( ten 2 mało prawdopodobne). Nadal się zastanawiam, czy brać Pentium 4 HT 2.4 Ghz czy Barton 2500+ ....nie wiem....za sam procesor intela zapłacę tyle ile za proc AMD + płyta :? A w takim wypadku zamiast dokładać do proca wolałbym zaoszczędzić albo dołożyć do R 9700 :twisted: mysle ze najrozsadniej byloby wziac tego r9700 ,bo w grach bardziej sie liczy grafa ,a nie procesor i jezeli chodzi o gry to nawet nie ma w takim przypadku polemiki Intel vs. AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 ja bym brał kt600 bo jest znacznie szybszy. no i to VIA, od dawna klepią porządne chipsety. a kgb coś o radeonach wstawia. zna ktoś płytę główną na radeonie? bo ja nie. :) :) :) :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 ja bym brał kt600 bo jest znacznie szybszy. no i to VIA, od dawna klepią porządne chipsety. a kgb coś o radeonach wstawia. zna ktoś płytę główną na radeonie? bo ja nie. :) :) :) :) :) :) Nie na Radeonie :) NIe pamiętam dokladnie ale coś IGP 315 to się nazywało, ale nie dam głowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 ja bym wziol 2.4HT 800 (bo w koncu robi za 2 proce...) i cos na i865PE + 2x512mb DDR PC3200 TiwnMOS. Proce z 800mhz sie trudno kreci bo tylko Spring i Canter obsluguja FSB 200> no i wyczynowki i845PE do tego trzeba miec dobre pamieci itp... ja bym sobie wziol to co mam :D czyli TBred DLT3C i pogonil go na ~2.4Ghz ,co do Bartona to za mala roznica wydajnosci do TBreda zeby doplacac raz tyle... lepiej kupic lepsze pamieci i puscic FSB 230mhz Syncro lub dolozyc do full wypas plyty czy tam panela LCD lub Zestawu mysz+klawa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Mi wyszło, że różnica w cenie pomiędzy platformą Intela 2.4 Ghz a AMDBarton 2500 na odpowiednio: I865 i SIS 748 ( ew. 746 FX) to 450 zł!! Ale ten post to improwizacja i nie ma na celu prowokacjii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 ja bym brał kt600 bo jest znacznie szybszy. no i to VIA, od dawna klepią porządne chipsety. a kgb coś o radeonach wstawia. zna ktoś płytę główną na radeonie? bo ja nie. :) :) :) :) :) :) mam nadzieje ze tylko udajesz debila :lol: przeczytaj jeszcze raz watek z cytatem i pomysl :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 ale tu miało być o płycie głównej a nie o grafie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 ale tu miało być o płycie głównej a nie o grafie.o moj Boze piszac zeby wzial r9700 pisze od razu zeby wzial AMD (lubi sisa to moze na sisie) ,bo przy takiej opcji nie starczy i tak na Intela :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmacka Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 tu jest test referencyjnej plytki z sis 748 http://www.ocworkbench.com/2003/sis/748/748-1.htm ciekawee, sis 748 kozystajac z jednej kosci pamieci jest niemal tak samo wydajny jak EPoX 8RDA3+ pracujacy na Dual Channel (a kosc sis'a bedzie napewno znacznie tansza niz nforce2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...